Infofinanciar > Info > IGSU solicită stoparea igienizării terenurilor. Amenzi usturătoare de până la 100.000 de lei
Info

IGSU solicită stoparea igienizării terenurilor. Amenzi usturătoare de până la 100.000 de lei

incendiu de vegetație Constanta Penitenciarul Poarta Alba Sursă foto focuspress.ro
Sursă foto: arhivă

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) trage un semnal de alarmă pentru proprietarii de terenuri. Din cauza temperaturilor ridicate, autoritățile cer oprirea igienizării prin incendiere a terenurilor.

„În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat aproximativ 140 de incendii de vegetaţie, iar peste 300 de hectare de teren au fost mistuite, fiind necesară intervenţia a sute de pompieri pentru a stinge flăcările”, informează IGSU.

Arderea vegetației este interzisă, drept urmare, nerespectarea legii se sancționează cu amenzi usturătoare. Astfel, contravențiile pot ajunge la 15.000 de lei , pentru persoanele fizice, la 100.000 de lei pentru persoanele juridice.

„Trebuie să reţineţi că au fost situaţii când, în urma unor astfel de incendii. Din cauza propagării focului sub acţiunea vântului şi pe fondul temperaturilor ridicate. S-au înregistrat victime omeneşti şi importante pagube materiale. Totodată, nu trebuie omis faptul că aceste arderi necontrolate pot constitui cauze ale unor accidente rutiere şi ele soldate cu victime, ca urmare a scăderii vizibilităţii pe drumurile publice”, a subliniat IGSU, potrivit antena3.