Infofinanciar > Lumea la zi > Igor Dodon: ”Maia Sandu distruge legăturile cu Rusia!” Așa, și?
Lumea la zi

Igor Dodon: ”Maia Sandu distruge legăturile cu Rusia!” Așa, și?

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova
Foto: facebook.com

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat pe Telegram că actualul președinte al republicii, Maia Sandu, în încercarea de a fi pe placul Occidentului, distruge legăturile cu Rusia.

Anterior, Sandu a declarat că pentru promovarea valorilor europene este necesar să se renunțe la colaborarea cu Rusia.

Distruge legăturile cu Rusia

„Încercând să fie pe placul curatorilor săi din Occident, Sandu și partidul ei încearcă în mod fanatic să convingă cetățenii că, dezvoltând relațiile cu Uniunea Europeană, Statele Unite, noi trebuie să distrugem legăturile cu partenerul nostru strategic, Rusia, cu țările CSI…!”, a scris Dodon.

”Încercarea de a-i înfrânge pe cei care nu împărtășesc politica autorităților a agravat dezbinarea în rândul cetățenilor țării. După cum o arată toate sondajele, inclusiv cele făcute de sociologii pro-putere, majoritatea populației este împotriva ruperii de Rusia. Și de țările Comunității Statelor Independente, desigur”, a mai scris Dodon.

Demersuri antiKremlin

Potrivit afirmațiilor acestuia, în fiecare săptămână, guvernul și parlamentul denunță acorduri cu țările CSI. Din țară sunt expulzați diplomați ruși, se întreprind diverse alte demersuri.

Dodon consideră că o astfel de politică a provocat „cea mai gravă criză din economie”. ”O creștere  a prețurilor și o inflație fără precedent în ultimele decenii, agravarea sărăciei, proteste ale populației”. Fostul președinte este convins că mulți politicieni moldoveni și-au pregătit deja un loc în afara frontierelor țării.

”Tragedia” lui Dodon

„Politica de atragere a Republicii Moldova, care este neutră, într-un conflict pe teritoriul unei țări vecine duce la o tragedie. Consecințele sunt incomensurabil mai mari decât cele făcute în cei doi ani de guvernare a lor. Și îi sfătuiesc pe oameni să se gândească bine la acest lucru înainte de a merge la secțiile de votare în luna noiembrie”, a declarat Dodon.El a adăugat că favoriții la putere vor fi înlocuiți cu oameni de stat. Adică din cei care vor restabili parteneriatul strategic cu Rusia și cu alte țări din CSI. Care să răspundă intereselor poporului.

Alegerile locale în Republica Moldova sunt programate pentru data de 5 noiembrie. Locuitorii țării trebuie să aleagă conducătorii localităților și să formeze consiliile raionale.