Infofinanciar > Info > Iarna e deja uitată! Se anunță un martie foarte călduros
Info

Iarna e deja uitată! Se anunță un martie foarte călduros

Luna mai vine cu temperaturi generoase
Sursa foto: wowbiz.ro

Conform prognozei meteorologice pentru perioada cuprinsă între 26 februarie și 25 martie, se așteaptă temperaturi mai ridicate decât media obișnuită.

Această tendință călduroasă este estimată să persiste până aproape de sfârșitul lunii martie. În primele două săptămâni ale acestui interval, se prognozează că cantitățile de precipitații vor fi mai scăzute decât de obicei, indicând un deficit de ploi.

Prognoza pentru luna martie

În săptămâna cuprinsă între 26 februarie și 4 martie 2024, se așteaptă valori termice peste medie pe întreg teritoriul României. Cu o abatere termică pozitivă accentuată în regiunile vestice. În aceeași perioadă, se estimează că cantitățile de precipitații vor fi mai scăzute decât de obicei în întreaga țară.

În săptămâna următoare, 4 martie – 11 martie 2024, temperaturile medii vor continua să fie mai ridicate decât media normală. În special în regiunile nord-vestice ale României. În această perioadă, se prognozează că vor exista deficite de precipitații, cu accent mai pronunțat în nordul Carpaților Orientali.

În perioada 11 martie – 18 martie 2024, se anticipează că temperatura medie a aerului va înregistra valori mai ridicate decât cele obișnuite pentru acest interval în toate regiunile României. Regimul pluviometric se va situa în apropierea normalului pentru această perioadă.

În săptămâna următoare, 18 martie – 25 martie 2024, se prognozează că mediile valorilor termice vor fi peste norma specifică pentru acea perioadă pe întreg teritoriul României. Cu excepția regiunilor sud-estice, unde se așteaptă ca regimul pluviometric să fie apropiat de normal, cantitățile de precipitații ar putea să încline ușor către un excedent.

Cum este vremea azi, 27 februarie?

Marți, 27 februarie, aduce condiții meteorologice favorabile, caracterizate prin temperaturi ridicate. Și un cer senin, posibil cu ceață în zonele sudice și estice în dimineața devreme. Vântul se va intensifica în Banat și în zonele montane. Temperaturile maxime variază de la 8 grade în Delta Dunării la 21 de grade în Dealurile Vestice.

În regiunea Dobrogea și în Bărăgan, se preconizează condiții de ceață în prima parte a zilei, urmate de un soare strălucitor. Și temperaturi de până la 16 grade în Bărăgan, în timp ce în Dobrogea se va simți o ușoară răcire, cu temperaturi de 8 grade în Delta Dunării și 11 grade în Constanța.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, după disiparea ceții matinale, se anunță o zi frumoasă și o  după amiază plăcută. Temperaturi ușor mai scăzute față de ziua precedentă. Dar încă calde, ajungând la 15 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, este posibil să apară ceață sau nori de joasă altitudine în primele ore ale dimineții. Ulterior, cerul devine senin. Temperaturile maxime ating 16 grade, conform digi24.ro.