Infofinanciar > Info > Ianuarie vine cu vești bune pentru pensionari! Când vor fi virate pensiile mărite și ajutoarele promise de guvern
Info

Ianuarie vine cu vești bune pentru pensionari! Când vor fi virate pensiile mărite și ajutoarele promise de guvern

Bani Sursa foto Antena 3 CNN
Sursa foto: Antena 3 CNN

Marius Budăi, ministrul muncii, a declarat că pensiile vor fi  acordate beneficiarilor  la timp în ianuarie 2023. De asemenea, tot în luna ianuarie, aproximativ 4 milioane de pensionari vor primi prima tranșă din ajutoarele promise de guvern.

Marius Budăi a asigurat pensionarii că vor primi pensiile pentru luna ianuarie la timp. De asemenea, a menționat că milioane de pensionari care au venituri care nu depășesc 3.000 de lei vor primi ajutoare sociale promise. Acest lucru ar trebui să le ofere pensionarilor liniștea de care au nevoie și să îi asigure că vor avea resursele financiare necesare pentru a face față cheltuielilor lor zilnice.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat la România TV că plățile către seniorii din România vor începe între 3 și 4 ianuarie, după ce sunt finalizate anumite proceduri. El a mulțumit angajaților Poștei Române pentru ajutorul acordat în această privință. „Sunt una – două zile care necesită anumite proceduri. Undeva între 3 – 4 ianuarie vor începe plăţile către seniorii României”, a declarat Budăi.

Mai mulți bani pentru seniori în luna ianuarie

Este important să rețineți că, în plus față de pensiile mărite, milioane de pensionari cu venituri de până la 3.000 de lei, inclusiv, vor primi și prima tranșă din ajutorul social promis de guvern în luna ianuarie. Un total de 4 miliarde de lei au fost alocați pentru ajutoarele de care vor beneficia undeva la 4 milioane de pensionari.

În luna ianuarie 2023, pe lângă pensii, pensionarii cu venituri sub 1.500 de lei vor primi 500 de lei în plus, cei cu venituri între 1.501 și 2.000 de lei vor primi 400 de lei în plus, iar cei cu venituri între 2.001 și 3.000 de lei vor primi doar 300 de lei în plus. A doua tranșă de ajutor social, egală cu cea din ianuarie, va fi distribuită pensionarilor în octombrie 2023.

„Sumele sunt cuprinse în noile taloane din ianuarie. Banii vin ori prin intermediul poștașului, fie direct în conturi”, a mai spus ministrul Muncii. Acesta a făcut un anunț într-o postare pe Facebook acum 2 săptămâni:

„Se tipăresc deja taloanele de pensie aferente lunii ianuarie 2023, care prevăd pensiile mărite, dar și ajutorul de tip on-off, a cărui primă tranșă se acordă în prima lună a anului! Vă reamintesc faptul că valoarea punctului de pensie va fi de 1.785 de lei începând cu 1 ianuarie 2023, iar ajutorul, plătibil în două tranșe, este de 1.000 de lei pentru pensiile sub 1.500 de lei, de 800 de lei pentru cele cuprinse între 1.501 lei și 2.000 de lei și de 600 de lei pentru cele între 2.001 lei și 3.000 lei”, a spus ministrul munciii, Marius Budăi, potrivit RomâniaTV.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.