Infofinanciar > Lumea la zi > H&M închide din magazine. Retailerul face concedieri masive
Lumea la zi

H&M închide din magazine. Retailerul face concedieri masive

H&M Sursa foto BurJuman
Sursa foto: Arhiva companieis

H&M a anunțat vineri un plan de închidere a mai mult de o cincime din magazinele sale. De asemenea, retailerul suedez de modă va concedia până la 588 de angajați în Spania.

Compania a precizat că are 133 de magazine în Spania și angajează aproape 4.000 de persoane în această țară. Retailerul a confirmat că intenționează să închidă 28 de magazine.

H&M a declarat că a avea magazine în locațiile potrivite și a rămâne competitivă este o prioritate. Firma a mai precizat și că își evaluează „în mod constant” portofoliul de magazine.

„Acest lucru implică îmbunătățirea experienței de cumpărături în magazinele noastre existente și căutarea activă de noi oportunități. Dar și luarea unor decizii în cunoștință de cauză cu privire la închiderea magazinelor atunci când este necesar”, a anunțat compania. Retailerul nu a oferit mai multe detalii despre motivele pentru care a decis să închidă magazinele.

H&M în Spania s-a confruntat, de asemenea, cu probleme legate de absenteism. Muncitorii se plâng de suprasolicitare, potrivit unor surse sindicale citate de reuters.