Infofinanciar > Esential > Lumea în cifre: Harta a fericirii globale în funcție de țară în 2024
Esential

Lumea în cifre: Harta a fericirii globale în funcție de țară în 2024

Fericire Sursa foto Arhiva companiei
sursa foto arhiva companiei

Fericirea, ca și dragostea, este poate una dintre cele mai puțin înțelese și mai puțin căutate emoții și experiențe din viața umană.

Și, deși există multe învățături inspirate despre obținerea fericirii individuale, merită să ne gândim cât de fericite sunt oamenii la scară colectivă.

„Fericirea este atunci când ceea ce gândești, ceea ce spui și ceea ce faci sunt în armonie.” – MAHATMA GANDHI

Vizualizăm concluziile Raportului mondial al fericirii 2024, o încercare de durată de a măsura, cuantifica și compara nivelurile de fericire din întreaga lume, obținând date de la Gallup.

Sondajul Gallup World Poll intervievează aproximativ 1.000 de respondenți din aproape fiecare țară cu privire la o varietate de aspecte, unul dintre acestea fiind evaluarea vieții lor actuale pe o scară de la 0 la 10.

Cele mai fericite și cele mai puțin fericite țări în 2024

Primele 10 cele mai fericite țări, în frunte cu Finlanda, Danemarca și Islanda, au rămas în mare parte neschimbate față de rezultatele din 2023.


Cu toate acestea, top 20 are câțiva nou-veniți – Costa Rica și Kuweit -, asortați cu plecările SUA și Germaniei din același clasament.

O corelație între mărimea populației și fericire poate fi văzută în mod clar dacă ne uităm la primele 20 de locuri în clasamentul fericirii.

În primele 10 locuri, doar Olanda și Australia au o populație de peste 15 milioane de locuitori. În primele 20, doar Canada și Regatul Unit au o populație de peste 30 de milioane de locuitori.

Afganistanul, clasat pe ultimul loc, are cea mai scăzută fericire de pe scară (1,7) și este singura țară asiatică din ultimele 10, care este populată în principal de națiuni din Africa, potriviti VisualCapitalist.