Infofinanciar > Info > Guvernul României va relua programul de internship. 150 de locuri pentru tineri
Info

Guvernul României va relua programul de internship. 150 de locuri pentru tineri

Guvernul României va relua programul de internship
sursa foto: pexel.com

Guvernul României a confirmat că va relua programul său oficial de internship și în acest an. 150 de tineri vor avea oportunitatea de a lucra în diferite instituții ale administrației publice centrale în perioada 1 iulie – 30 august.

Potrivit comunicatului de presă al Guvernului, tinerii interesați de această oportunitate vor avea posibilitatea să se înscrie pe platforma online www.internship.gov.ro în intervalul 1 aprilie – 11 mai 2024. Fiecare solicitant va trebui să își creeze un profil personal, iar dosarele vor fi evaluate și selecționate de către o comisie specializată, care va organiza interviuri pentru candidați. Aceste interviuri vor constitui baza procesului de selecție a stagiilor de internship.

Candidații vor fi evaluați în perioada 23 aprilie – 14 iunie 2024, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 17 iunie 2024. Pentru a participa la program, trebuie să îndeplinești următoarele condiții:

– Să ai între 16 și 27 de ani și să fii cetățean român.
– Să vorbești și să scrii limba română.
– Să ai capacitate deplină de exercițiu.
– Să cunoști cel puțin o limbă străină.
– Să ai cunoștințe în domeniul IT.
– Să nu fii angajat pe piața muncii.
– Să nu fi participat anterior la Programul Oficial de Internship al Guvernului României.
– Să îndeplinești condițiile specifice pentru postul la care aplici și condițiile generale prevăzute de legea privind internshipul, conform antena3.ro.