Infofinanciar > Info > Guvernul despăgubește plafonarea RCA. Nu sunt de acord toți brokerii
Info

Guvernul despăgubește plafonarea RCA. Nu sunt de acord toți brokerii

Guvern Sursa foto Arhiva companiei
Sursa foto: Arhiva companiei

Președintele PRBAR, organizația reprezentativă a brokerilor de asigurare din România, a clarificat că intenționează să conteste doar prevederea cu privire la plafonarea comisionului, nu întregul HG care reglementează prețurile RCA.

În cadrul AGA, s-a discutat despre obiectivele pentru 2024. Printre care contractarea unei opinii juridice pentru atacarea în instanță a OUG de plafonare. Se concentrează  pe subiectul plafonării comisionului de distribuție.

Ținta este pregătirea pentru o acțiune legală în cazul prelungirii plafonării, cu scopul de a solicita despăgubiri de la Guvern.

La începutul anului, Guvernul a decis prelungirea HG care stabilește tarifele maxime pentru RCA și limitează comisionul brokerilor la 8%. Măsura a fost inițial impusă de ASF pentru a evita creșterea prețurilor după falimentul Euroins.

HG a fost prelungit de două ori și se preconizează că va continua să fie ajustat, având în vedere instabilitatea pieței, cu transportatori protestând împotriva situației actuale, conform economica.net.