Infofinanciar > Info > Guvernul promite dreptate pensionarilor. Venituri mai mari din septembrie 2024
Info

Guvernul promite dreptate pensionarilor. Venituri mai mari din septembrie 2024

pensie (sursă foto: Botoșăneanul)
sursă foto: Botoșăneanul

Mulți pensionari se confruntă cu situații materiale dificile. În acest sens, vârstnicii țării au nevoie de susținere din partea statului. În scopul de a face față costurilor extrem de mari de trai. Care se întind de la tarifele pentru alimente, până la facturi și servicii. În acest sens, premierul Marcel Ciolacu și ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, au venit cu vești bune pentru români. Aceștia vor beneficia de venituri mai mari din septembrie.

Oficialii promit că vor aduce o schimbare și de asemenea, că vor oferi sprijin categoriilor vulnerabile. Astfel, Marcel Ciolacu a promis pensionarilor dreptate și echitate din septembrie 2024. Odată cu recalcularea pensiilor, cetățenii vor beneficia de veniturile pe care le merită.

Venituri mai mari din septembrie 2024

Guvernul vrea să ofere românilor un sistem echitabil de pensii. În acest sens, prin intermediul noii legi, cetățenii vor avea parte de marea recalculare. Premierul Marcel Ciolacu a explicat că recalcularea din septembrie va aduce dreptate pentru pensionari. Această părere a fost susținută și de ministrul Finanțelor, Marcel Boloș. Oficialul a precizat că pensionarilor li se va face dreptate după decenii de umilință.

Potrivit ministrului, banii pentru recalculare au fost deja bugetați pentru anul 2024. Odată ce noul drept al pensionarilor va fi intrat în plată, pensiile vor fi achitate în funcție de majorările promise. Ministrul menționează că Guvernul a promulgat Legea 296 privind măsurile fiscal-bugetare în septembrie 2023. O parte din scutirile de taxe ar urma să fie eliminate. În schimb, vor fi implementate noi legi fiscale.

Nicio pensie nu scade

Premierul României a promis că recalcularea nu va duce la reducerea pensiilor. Mai mult, toți românii vor începe să își primească pensiile ajustate în septembrie. Astfel, fiind respectate promisiunile premierului Marcel Ciolacu. În plus, premierul garantează că vor fi adoptate normele de aplicare a legii pensiilor. În funcție de acestea, pensiile românilor vor fi revizuite. Unii pensionari vor beneficia de venituri mai mari, iar alții vor continua să primească suma din prezent.

Conducerea statului a venit cu promisiuni mari. Premierul a precizat că 99% din inechitățile sistemului de pensii vor fi corectate în urma recalculării. „Pensiile mai mici vor creşte mai mult decât cele mari. Se închid 99 la sută din inechităţi şi mi se pare corectă abordarea. M-am săturat să citesc de 32 de ani că gradul de sărăcie cel mai mare este… suntem ori pe ultimul, ori pe penultimul loc” a explicat Marcel Ciolacu.

Indemnizația socială

Un sfert din bătrânii țării se confruntă cu o situație materială precară, în ciuda muncii de ani de zile și a contribuțiilor. Casa Națională de Pensii a anunțat că un număr foarte mare de pensionari primesc indemnizația socială, pentru a putea cumpăra cele necesare.

De asemenea, din totalul de 4.6 milioane de pensionari, un număr de 1.14 milioane de persoane au o pensie sub 1.125 lei pe lună, conform EVZ .