Infofinanciar > Info > Grindeanu: „Lotul 2 al Autostrăzii A0 Nord va fi dat în circulaţie înainte de 1 decembrie”
Info

Grindeanu: „Lotul 2 al Autostrăzii A0 Nord va fi dat în circulaţie înainte de 1 decembrie”

sorin-grindeanu
sursă foto: arhiva companiei

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat vineri, 17 noiembrie, că se vor începe toate procedurile de recepţie la Lotul 2 al A0 Nord.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) se va ocupa de aceste proceduri, astfel încât, înainte de 1 decembrie, tronsonul să fie dat în circulaţie.

„Acest lot (Lotul 2 A0 Nord, n.r.) este de aproape 20 km, deşi în paranteză fie spus, „datorită înţelepciunii” unor domni din trecut, chiar dacă e gata toată lucrarea, pot fi folosiţi efectiv până probabil în toamna anului viitor doar 10 km… Să faci legătura de la DN1 la DN2, adică până la drumul care duce spre Buzău, care se opreşte cu vreun kilometru – doi înainte de DN2…”, a declarat ministrul.

„Undeva săptămâna viitoare colegii din CNAIR vor începe toate procedurile de recepţie, astfel încât înainte de 1 decembrie să putem să dăm în circulaţie acest lot de autostradă şi, până la sfârşitul anului, cu ceea ce aţi văzut şi miercuri pe partea sudică a autostrăzii A0, să ajungem undeva la 43 – 44 km terminaţi din aproximativ 100 km. E un lucru bun, doar că ne interesează ca acei aproximativ 2 km de care vorbeam mai devreme, care să ne ducă până în DN2 să poată să intre rapid în execuţie”, a mai transmis Sorin Grindeanu, relatează Digi24.ro