Infofinanciar > Info > Gratuități din aprilie! Care sunt noile beneficii pentru seniorii cu pensii mici
Info

Gratuități din aprilie! Care sunt noile beneficii pentru seniorii cu pensii mici

vârsta de pensionare (sursă foto: dreamstime)
sursa foto arhiva

Mulți pensionari se confruntă cu situații materiale destul de precare. În acest sens, aceștia nu au banii necesari pentru a susține toate cheltuielile. Având în vedere costurile extrem de mari aduse de actuala realitate. Dar, oficialii au în vedere binele românilor și contribuie la ușurarea presiunii financiare cu diferite beneficii. De la 1 aprilie, o categorie de seniori are parte de beneficii suplimentare.

Mulți seniori au venituri foarte mici care de abia le ajung de la o lună la alta. Astfel, o inițiativă are în vedere oferirea unor facilități pentru românii cu pensii mici. Aceste măsuri au intrat în vigoare de la 1 aprilie.

Gratuitățile de la 1 aprilie

În București, persoanele în vârstă au dreptul la transport public gratuit. Totuși, în alte zone ale țării acest lucru nu este o normalitate. Dar, sunt luate măsuri în această direcție. Așadar, și alte orașe din țară doresc să urmeze modelul Capitalei. Prin oferirea de gratuitate la transportul în comun persoanelor cu pensii modeste.

În urma unei hotărâri a autorităților municipale, pensionarii care primesc pensii de până la 3.500 de lei vor putea beneficia de transport public gratuit în Ploiești. Măsura fiind aplicată de la 1 aprilie 2024. 

Majorarea pragului

Consilierii locali au votat în favoarea unui proiect de hotărâre. Care a dus la majorarea pragului de oferire a gratuității de transport de la 2.500 de lei la 3.500 de lei. Așadar, pensionarii cu venituri mai mici sau egale cu 3.500 de lei vor putea merge gratis cu mijloacele de transport. 

Administrația TCE Ploiești a prezentat o statistică. Din care reiese că aproximativ 20.000 de pensionari beneficiau de gratuitate pe mijloacele de transport în comun. În urma majorării pragului, numărul beneficiarilor crește. Potrivit datelor, acum sunt 35.000 de pensionari din Ploiești care pot folosi gratuit transportul în comun.

 Vești bune pentru pensionari

Oferirea de beneficii pentru pensionari este pe lista mai multor administrații locale. Pensionarii din Focșani care venituri mai mici de 2.000 de lei vor putea beneficia de gratuitate la transportul în comun. Primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, a înaintat un proiect de hotărâre. Prin care se dorește creșterea plafonului net de pensie pentru vârstnicii care pot beneficia de acest serviciu gratuit.

Proiectul de hotărâre a fost dezbătut în cadrul unei ședințe a Consiliului Local. Anterior, gratuitatea era disponibilă doar pentru pensionarii al căror venit net era mai mic de 1.450 de lei. Din pensia brută lunară se va scădea impozitul pe venit și plata asigurărilor de sănătate pentru a se ajunge la noul plafon de 2.000 de lei.

Această măsură este necesară. În Focșani, sunt mai puțini pensionari care beneficiază de gratuitate pe mijloacele de transport în comun. Ca urmare a recentelor majorări de pensii, conform România TV .