Infofinanciar > Lumea la zi > Google vrea să lanseze o versiune Premium AI. Gata cu numeroasele reclame!
Lumea la zi

Google vrea să lanseze o versiune Premium AI. Gata cu numeroasele reclame!

Google vrea să lanseze o versiune Premium AI
Sursă foto: robot.ro

Google ia în considerare ideea de a restricționa accesul la funcțiile sale de inteligență artificială din motorul său de căutare printr-un paywall, ceea ce ar fi o noutate pentru companie.

Google nu a început încă să ofere funcțiile de inteligență artificială ale motorului său de căutare la nivel global pentru toți utilizatorii, dar conducerea companiei examinează posibilitatea de a monetiza aceste funcții în afara veniturilor din reclame.

Conducerea companiei dezbate posibilitatea de a lansa o versiune Premium a motorului de căutare. Ar putea să ofere informațiile furnizate de inteligența artificială. Inginerii Google sunt deja implicați în dezvoltarea tehnologiei necesare pentru această inițiativă. Însă o decizie finală nu a fost încă luată.

În timp ce actuala versiune a motorului de căutare, caracterizată de numeroase reclame și conținut spam. Va continua să fie disponibilă și gratuită. Versiunea Premium ar putea oferi o experiență mai rafinată și fără publicitate.

Motorul de căutare a generat venituri de 175 de miliarde de dolari anul trecut. Reprezintă mai mult de jumătate din totalul veniturilor companiei. Google a început să exploreze utilizarea inteligenței artificiale în motorul său de căutare în mai multe experimente. Însă implementarea acestor funcționalități este încă limitată la un număr redus de utilizatori, conform economedia.ro.