Infofinanciar > Info > Google Lab La Universitatea Politehnica din București! Mihnea Costoiu, rector UPB: „Țintim spre parteneriate de 10 milioane de euro”
Info

Google Lab La Universitatea Politehnica din București! Mihnea Costoiu, rector UPB: „Țintim spre parteneriate de 10 milioane de euro”

Google Lab la Politehnica Credit Grayling PR
Credit: Grayling PR

Vineri, 26 mai, a avut loc o conferință în cadrul programului Google Labs, găzduit de Universitatea Politehnică din București. UPB se află constant în top 3 cele mai bune universități din România, iar dintre facultățile tehnice de pe teritoriul nostru, este cea mai prestigioasă de departe. De asemenea, Bucureștiul găzduiește cel mai mare sediu Google din întreaga EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa), ceea ce îl face un mediu cu atât mai propice pentru comunicarea între companii și viitorii specialiști în domenii tehnice. Și nu numai.

Din acest motiv, Facultatea de Automatică și Calculatoare începe colaborarea cu Google, având în vedere oferirea pe termen lung a oportunităților de învățare și informare pentru studenții din cadrul Politehnica. Dar anumite elemente care țin de sistemul de învățare Google sunt gratuite și deschise tuturor doritorilor, indiferent dacă au studii tehnice sau nu. Asta deoarece cunoștințele de programare sunt doar o parte din bagajul de informații cu care un bun profesionist pornește pe drumul său.

Ce îi trebuie unui bun informatician?

Deși tehnologia informației este un domeniu foarte ofertant din punctul de vedere al oportunităților de angajare, personalul UPB consideră că mulți dintre studenți nu investesc suficientă energie în a-și îmbunătăți abilitățile de comunicare, numite adesea soft skills. Or, acestea sunt foarte importante pentru a crea o bună impresie la interviurile de angajare și pentru a te integra apoi într-o echipă. O impresie a profesorilor este aceea că viitorii ingineri informaticieni sunt adesea convinși că munca lor este una solitară, însă acest lucru nu este întotdeauna adevărat.

Ambasadorii Google au menționat și faptul că nu vor ca experiența facultății să însemne numai „Am învățat asta”, ci și „Am experimentat asta”. Crezul lor, pe care profesorii Universității Politehnica îl împărtășesc, este acela că predarea nu este suficientă pentru câmpul muncii, în special într-o astfel de breaslă. Tocmai de aceea, contactul cu educația informală, cu marile companii și cu cultura organizațională a acestora vor concura spre a crea cea mai pregătită și încrezătoare generație de specialiști.

Parteneriatele Universității cu marile companii reprezintă viitorul

Conducerea Universității Politehnica din București a subliniat și importanța contactului cu marile companii de tech care au sedii în România. Mihnea Costoiu, rectorul UPB, a spus că pentru acest an, sunt preconizate parteneriate în valoare de 10 milioane de euro cu conglomerate din domeniul tehnologiei. Sunt pregătite workshop-uri, școli de vară, precum și maratoane de programare (hackathons), în cadrul cărora studențioi își vor rafina și expune toate cunoștințele profesionale și, desigur, și de relaționare.

Ei vor avea în vedere și conceptul de UX, sau user experience, în speranța că prin noile generații de ingineri, conceptul de digitalizare va deveni mai apreciat și de ceilalți români, în special de aceia din funcții administrative, care până acum s-au dovedit in mare parte refractari.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.