Infofinanciar > Info > Ghinion pentru angajații români. Mai puține zile libere în 2024
Info

Ghinion pentru angajații români. Mai puține zile libere în 2024

Sursă foto: capital.ro
sursa foto capital.ro

A fost făcut public calendarul care conține zilele libere pe care românii le vor primi de la stat în 2024. Dar, anul viitor angajații vor avea parte de ghinion. Aceștia vor primi mai puține zile libere față de anul curent.

Anul 2024 va aduce mai puține minivacanțe pentru români. Problema este de fapt modul în care pică zilele în calendar. Majoritatea sărbătorilor pică în zile de weekend. Când majoritatea persoanelor erau deja libere.

Codul Muncii din România acordă salariaților dreptul la 17 zile libere plătite în 2024. În aceste zile fiind diferite sărbători. Dar, din păcate, 10 dintre acestea vor avea loc în timpul săptămânii. Restul picând într-o zi de weekend.

Primele două zile de sărbătoare legală din 2024 sunt Anul Nou și Revelionul, pe 1, respectiv 2 ianuarie. Acestea sunt programate pentru zilele de luni și marți, oferindu-le angajaților posibilitatea de a profita de o minivacanță la începutul noului an. De asemenea, aceștia vor avea liber pe 24 ianuarie, Ziua Principatelor Române (Mica Unire). Care pică într-o zi de marți, conform Mediaflux .