Infofinanciar > Info > Ghidul e-Factura a fost actualizat. Este disponibil direct pe site-ul ANAF
Info

Ghidul e-Factura a fost actualizat. Este disponibil direct pe site-ul ANAF

A apărut varianta mai simplă a aplicației e-Factura
Sursa foto alba24.ro

Ministerul Finanțelor anunță actualizarea ghidului de accesare și utilizare a sistemului RO e-Factura. A introdus funcția de autofacturare și posibilitatea descărcării directe a facturilor în format PDF. Contribuabilii semnalaseră dificultăți în accesarea sistemului în perioadele de mentenanță a Spațiului Privat Virtual, iar acum utilizarea e-Factura este disponibilă direct de pe site-ul ANAF. Necesită totuși un cont în SPV înregistrat cu certificatul digital.

Ministerul Finanțelor a anunțat actualizări semnificative în sistemul RO e-Factura. Având în vedere feedback-ul contribuabililor. Îmbunătățirile includ funcția de autofacturare, prevenirea înregistrării multiple a aceleiași facturi, filtrare pe criterii specifice și descărcarea directă în format PDF.

Ministrul Marcel Boloș a subliniat angajamentul pentru flexibilitate și receptivitate la feedback. A lucrat și la o aplicație simplificată pentru firmele mici, programată pentru lansare în martie.

Până în prezent, au fost înregistrate cu succes aproximativ 40 de milioane de facturi în sistemul RO e-Factura din România, în valoare totală de 397 miliarde de lei. În contextul implementării obligatorii a acestui sistem în relația business-to-business (B2B) începând cu 1 ianuarie 2024.

În cazul nefuncționării sistemului pentru cel puțin 24 de ore, facturile sunt suspendate până la remedierea situației. Termenul-limită pentru transmiterea facturilor emise în cadrul sistemului RO e-Factura este de 5 zile lucrătoare, conform businessmagazin.ro.