Infofinanciar > Lumea la zi > Germanii preferă mașinile dotate cu motoare pe benzină și motorină
Lumea la zi

Germanii preferă mașinile dotate cu motoare pe benzină și motorină

Mașini, Sursă foto: Mercedes-Benz AG
Foto: facebook.com

În Germania automobilele cu motoare pe benzină și motorină continuă să fie mult mai populare decât cele electrice.

Potrivit unui sondaj, șapte din 10 germanii care intenționează să își cumpere o mașină preferă motoarele cu combustie. Un motiv invocat este prețul de achiziție mai mic.

43% dintre germani admit că mașinile electrice sunt mai ecologice decât motoarele convenționale. Întrebați de ce preferă în continuare mașinile dotate cu motoare pe benzină și pe motorină, germanii indică, între altele, prețul de achiziție relativ ridicat al mașinilor electrice, durata de viață limitată a acestora, impactul acumulatorilor asupra mediului, rețeaua de stații de încărcare insuficient dezvoltată și în special autonomia insuficientă. Î

n decembrie anul trecut, în Germania au fost înmatriculate 55.000 de automobile electrice noi. Cu aproape 50% mai puține decât în aceeași lună a anului 2022. Tendința de scădere a fost exacerbată de anularea, în decembrie, a primei pentru mașini electrice.

În contrast, mașinile pe benzină s-au vândut semnificativ mai bine. Ele au treprezentat 30% din totalul înmatriculărilor noi. În sondaj, 75% dintre angajați își exprimă dorința unei infrastructuri de încărcare gratuită pentru mașinile și bicicletele electrice la locul de muncă.

65% dintre ei consideră atractivă ideea ca angajatorii să le pună la dispoziție biciclete electrice. Amintim că Guvernul federal vrea ca până în 2030 pe străzile din Germania să circule cel puțin 15 milioane de mașini pe baterii. Obiectivul pare însă imposibil de atins.

La 1 ianuarie în Germania erau înmatriculate puțin peste un milion de mașini electrice alimentate exclusiv cu baterii.