Infofinanciar > Info > Germania are mulți turiști români. S-au înregistrat peste 1,4 milioane de înnoptări
Info

Germania are mulți turiști români. S-au înregistrat peste 1,4 milioane de înnoptări

Turiști Sursa foto A good magazine
sursa foto: arhivă

Germania a înregistrat în 2023 peste 1,4 milioane de înnoptări în unitățile de cazare ale românilor. O creștere de 13% față de anul precedent, conform datelor Organizaţiei Germane de Turism.

România se află pe locul 12 în clasamentul țărilor din care provin cei mai mulți turiști în Germania. A avut loc o creștere a numărului de turiști din țara noastră față de 2019. „Germania a reuşit să aibă o rată de revenire a turismului la 90% faţă de 2019, când am avut 89,9 milioane de înnoptări. Anul trecut, au fost înregistrate circa 80 de milioane de înnoptări”, spune Cristian Sallai, director regional la Organizaţia Germană de Turism.

România a devenit, astfel o piață importantă pentru turismul german, numărul turiștilor români crescând în ultimii ani.

Destinații preferate

Destinațiile preferate ale românilor care călătoresc în Germania sunt Berlin, o destinaţie aleasă pentru city break, Munchen, Hamburg şi Frankfurt.

Mulți români călătoresc în scop turistic. Deşi România şi Germania au o colaborare puternică în privinţa businessului, românii care călătoresc în scopuri de business în destinaţiile germane reprezintă doar 25% din total, în timp ce mai bine de jumătate din turiştii români merg în Germania în vacanţe. Restul românilor care călătoresc în Germania merg în vizită la rude şi prieteni. Cei mai mulți dintre ei vin din zona Transilvaniei, transmite Organizația.

Pentru anul acesta, Organizaţia Germană de Turism se așteaptă ca numărul de turişti români să crească cu circa 3-5% faţă de anul anterior. Germania se mai așteptă ca anul acesta să depășească nivelul din 2019 și datorită Campionatului Mondial de Fotbal care va avea loc anul acesta în mai multe orașe germane.

Deşi reprezentanţii Organizaţiei Germane de Turism nu au estimări privind numărul turiştilor care vor veni pentru EURO 2024, aceştia menţionează că locurile de cazare din oraşele gazdă au fost epuizate, potrivit Ziarul Financiar.

România, promovată în Germania

Țara noastră va fi promovată în Germania ca destinație turistică până pe 16 mai la IMEX, cea mai importantă expoziție internațională din domeniul evenimentelor corporative, incentive, conferințe și expoziții, desfășurată la Frankfurt, potrivit datelor de pe Republika News.

România va avea un stand de 61,5 metri pătrați și se va afla în zona Europei, găzduind 13 co-expozanți.

Conceptul standului este în concordanță cu sloganul brandului național, „Explore the Carpathian garden”. Această prezență la IMEX reprezintă o oportunitate deosebită pentru profesioniștii din domeniul turismului de a descoperi și promova atractivitatea României ca destinație turistică.

În plus, MEAT pregătește o campanie outdoor de promovare în Germania, sincronizată cu desfășurarea Campionatului European de Fotbal, eveniment care atrage un număr mare de vizitatori și oferă o expunere crescută. Această inițiativă are ca scop consolidarea vizibilității și atracției României în rândul turiștilor germani și europeni.