Infofinanciar > Lumea la zi > General polonez: „NATO ar trebui să îl avertizeze pe Putin că va doborî orice rachetă care zboară, de exemplu, în direcţia Poloniei sau a României”
Lumea la zi

General polonez: „NATO ar trebui să îl avertizeze pe Putin că va doborî orice rachetă care zboară, de exemplu, în direcţia Poloniei sau a României”

Rusia si NATO Sursa foto Realitatea
sursa foto arhiva companiei

Generalul polonez Waldemar Skrzypczak, fost comandant al Forțelor Terestre și fost ministru adjunct al Apărării Naționale al Poloniei, susține că la nivelul NATO ar trebui să se ia decizia de a intercepta rachetele care traversează spațiul aerian ucrainean și se îndreaptă către Polonia sau România.

„NATO ar trebui să spună astfel: „îl avertizăm pe Putin că orice rachetă care zboară în direcţia noastră va fi doborâtă”. Spunem că ne apărăm şi, ca parte a acestei apărări, doborâm rachetele care zboară în direcţia, de exemplu, a Poloniei sau a României”, a declarat, pentru Ukinform, generalul polonez Waldemar Skrzypczak, scrie News.ro.

Generalul polonez consideră că o decizie politică în acest sens ar trebui „luată fără întârziere” la nivelul NATO, întrucât este vorba despre securitatea colectivă a Alianţei Nord-Atlantice. În plus, această decizie ar fi, de asemenea, în interesul Ucrainei, consideră generalul polonez, potrivit HotNews.