Infofinanciar > Lumea la zi > Gata cu pensionarea la 65 de ani? Ce părere are unul dintre cei mai bogați oameni din lume
Lumea la zi

Gata cu pensionarea la 65 de ani? Ce părere are unul dintre cei mai bogați oameni din lume

vârsta de pensionare (sursă foto: dreamstime)
Sursă foto: dreamstime.com

Directorul general al BlackRock, Larry Fink, a emis un avertisment cu privire la iminența unei ,,crize a pensionării”. A subliniat necesitatea unei revizuiri a sistemelor de pensii și a modelelor de lucru.

Pe măsură ce progresele medicale conduc la o creștere a longevității. Fink a menționat în scrisoarea sa anuală adresată directorilor executivi și investitorilor, o scrisoare care este urmărită cu atenție.

Acesta a citat proiecțiile Organizației Națiunilor Unite care indică faptul că, până în 2050, una din șase persoane la nivel global va fi în vârstă de peste 65 de ani. Față de una din 11 în 2019. Fink a solicitat o creștere a utilizării piețelor de capital la nivel mondial pentru a ajuta lucrătorii să economisească pentru perioada de bătrânețe.

Fink a avertizat și că creșterea planurilor de pensii cu contribuții definite, combinate cu presiunea tot mai mare asupra programului guvernamental de securitate socială din SUA. Ar putea lăsa țara nepregătită pentru o creștere semnificativă a populației de pensionari, conform businessmagazin.ro.