Infofinanciar > Vocile afacerilor > Gala Top 100 femei de succes din România. Diana Alexa, Leo Burnett Group România: „Următorul pas va fi să producem proiecte de festivaluri internaționale”
Vocile afacerilor

Gala Top 100 femei de succes din România. Diana Alexa, Leo Burnett Group România: „Următorul pas va fi să producem proiecte de festivaluri internaționale”

Diana Alexa, CEO Leo Burnett Group România.
sursa foto: Arhivă personală

Joi, 22 iunie, a fost o zi specială pentru Revista Capital, după ce a premiat cele mai puternice 100 de femei din România în cadrul Galei Top 100 femei de succes ediția 2023. La categoria Comunicare a câștigat Diana Alexa, CEO Leo Burnett Group România.

În cadrul evenimentului a fost premiată cea care conduce una dintre marile agenţii de publicitate de pe plan local, câștigătoare a numeroase premii, este condusă din 2017 de Diana Alexa din postura de CEO, care activează de peste 15 ani în cadrul grupului.

„Va mulțumesc și mă simt onorată să fiu nominalizată printre atâtea personalități importante. Mă bucură și mai mult acest premiu: lansarea unei case de producții – parte din ecosistemtul agenției de publicitate Leo Burnett – a fost un mare pariu pentru noi. Ne-am dorit că prin această lansare să fim mai agili și mai flexibili și să putem ține pasul cu tot ce înseamnă producția contemporană în special de content digital. După doar 1 an de funcționare, proiectele produse de Established.Now (casă noastră de producție) au fost printre cele mai premiate la Gala Effie România – cel mai important festival de publicitate dine România. Următorul pas va fi să producem proiecte de festivaluri internaționale pentru sezonul 2024 și mai ales să producem conținut pentru platforme precum Netflix sau HBO. Va mulțumesc și felicitări tuturor!”, a declarat Diana Alexa, care conduce din 2017 agenția Leo Burnett Group România, operată de Lion Communication Services S.A, în cadrul galei de premiere de joi seara.

Rețeta succesului pentru Leo Burnett Group România

“Rețeta succesului nostru stă în puterea parteneriatului. Cred că vremea în care agențiile stăteau într-un singur om care știa să facă tot a trecut de mult timp”, a explicat aceasta.

În anul 2022, Lion Communication Services S.A, care operează brandul Leo Burnett România, a ajuns la o cifră de afaceri de aproape 7,5 milioane de euro.

“Eu lucrez în advertising & comunicare – o industrie foarte dinamică și în plin proces de redefinire în ultimii ani. În consecință, preocuparea mea principala este că agenția pe care o conduc să rămână ancorată în realitățile pieței și să găsească metode de a beneficia de tot ce ne oferă prezentul”, ne-a transmis Diana Alexa, care spune că a început să lanseze “companii satelit în jurul agenției principale (Leo Burnett) cu competențe specifice și care pot oferi produsului de advertising un “craft” la un nivel foarte înalt de performanță”.

Astfel, anul trecut a fost lansat Est.Now o “companie de producție proprie care dezvoltă conținut de brand foarte cool pentru clienții grupului”, iar în prezent se pregătește lansarea unui studio de branding & design, aducând și în România compania Carre Noir. Mai mult, la finalul anului va fi lansată o alta care “adresează targetul GenZ & Alpha”, axată eminamente pe social media.

“Impactul pe care îl poți avea într-un business pe care îl cunoști, alături de care ai trecut prin diverse etape de dezvoltare poate fi decisiv. La fel și reward-ul de palmares și financiar”, a mai spus CEO-ul agenției.

Printre clienţii companiei se număra branduri mari precum Samsung, Telekom, Procter & Gamble, Philip Morris, Autoitalia sau Dacia Renault.

“Cred foarte mult în creștere în carieră şi creștere de business treptată, sănătoasă, bazată pe înțelegere profundă și parteneriate dezvoltate în timp”, spune Diana Alexa, CEO Leo Burnett Group România, companie care a avut 7,5 milioane de euro a avut cifră de afaceri în 2022.

Cele mai puternice femei din România, premiate pe 22 iunie

Femeile lider ale României au fost premiate în cadrul Galei Capital Top 100 Femei de Succes, ce a avut loc joi, 22 iunie 2023, începând cu ora 19.30, la One Club și difuzată live pe pagina de facebook Capital România și pe canalul de Youtube HAI Romania.

Gala TOP 100 Femei de Succes reprezintă unul dintre evenimentele de tradiție organizate de revista Capital și este dedicată recunoaşterii meritelor și a implicării femeilor în dezvoltarea mediului economic, social, cultural, sportiv sau administrativ din România.

Structurat pe 10 categorii, Administrație Publică, Educație și Cercetare, Sport, Antreprenoriat, Management, Comunicare, Mass-Media, Societatea Civilă, Cultură, Emisiuni de Divertisment, topul dezvăluie cine sunt femeile de succes ale României cu realizări notabile în anul 2022.

În cadrul Galei Capital Top 100 Femei de Succes au fost desemnate câștigătoarele celor 10 categorii menționate mai sus, alături de alte câteva premii speciale.

Revista Capital Top 100 Femei de Succes va fi disponibilă din 23 iunie la punctele de difuzare a presei și online pe www.edituradecarte.ro.