Infofinanciar > Esential > Gala Capital. Luana Georgiță, producător de film: „ Succesul se datorează în egală măsură și soțului meu”
Esential

Gala Capital. Luana Georgiță, producător de film: „ Succesul se datorează în egală măsură și soțului meu”

Gala Capital. Luana Georgiță, producător de film: „ Succesul se datorează în egală măsură și soțului meu”
sursa foto arhiva

Luana Georgiță, producător de film, s-a numărat printre premianții care au urcat pe scena Galei Capital Femei de Succes, ediția 2024. Cu o viziune nouă, creativitate și dedicare, Luana a pus în scenă un  proiect care a atras rapid atenția oamenilor.

„Este o onoare să mă aflu aici cu atâția oameni de succes. Cel mai important lucru pe care vreau să-l precizez este că succesul pentru <Capra cu trei iezi> se datorează în egală măsură și soțului meu, Victor Canache, împreună cu care am inițiat acest proiect acum mai bine de 7 ani. Filmul vorbește pentru el, îl puteți vedea pe Netflix. Întreaga epopee a realizării filmului se află la un Google search distanță. Au fost mulți ani de muncă, multe obstacole, multe amintiri frumoase. Din fericire, toate s-au concluzionat cu un proiect de succes” a declarat Luana Georgiță pe scena Galei Capital Femei de Succes 2024.

Luana Georgiță a fost premiată în cadrul ediției 2024 a Galei Capital Femei de Succes pentru realizarea filmului de succes „Capra cu trei iezi”.

Proiectul „Capra cu trei iezi“

Proiectul „Capra cu trei iezi“ și-a făcut debutul la Festivalul Internațional de Film Transilvania în 2022. Unde a obținut premiul publicului. Odată cu lansarea în cinematografe, filmul a reușit să aducă în fața marilor ecrane peste 130.000 de spectatori. Un alt rezultat spectaculos constă în faptul că producția „Capra cu trei iezi“ s-a clasat pe locul al doilea în topul celor mai căutate titluri de filme pe Google în România. O realizare remarcabilă având în vedere că „Top Gun“, „Uncharted“ și „Spiderman“ au ocupat pozițiile 8, 9 și 10 din aceeași listă.

Luana Georgiță, producătoarea filmului „Capra cu trei iezi“

Succesul acestui proiect a continuat cu lansarea pe Netflix în 2023. Moment în care s-a clasat drept cel mai vizionat film din România de pe platformă. „Filmul este o adaptare fidelă a versiunii lui Ion Creangă. Unul dintre obiectivele noastre a fost să adaptăm povestea într-o formă cât mai relevantă pentru generațiile tinere. Sperând astfel să contribuim la conservarea și transmiterea unei moșteniri culturale“, a declarat Luana Georgiță, producătoarea filmului „Capra cu trei iezi“, pentru revista Capital.

Reușită pe plan personal

Realizarea filmului „Capra cu trei iezi“ este, cu siguranță, o reușită pe plan profesional. Totuși, Luana a explicat că acest proiect a pornit și din nevoia de a satisface anumite dorințe la nivel personal.

„În 2016, locuiam deja de câțiva ani, împreună cu soțul meu, în Los Angeles. Ne doream foarte tare să ne întoarcem în România. Eram în căutare de o «scuză» suficient de bună care să justifice revenirea noastră în țară. Așa a luat naștere proiectul «Capra cu trei iezi». A fost soluția perfectă care îngloba atât dorința mea de a lucra la ceva mai mare decât mine, cât și visul lui Victor (Victor Canache, soțul Luanei și regizorul filmului – n.a.) de a-și vărsa creativitatea într-un film“, a mai precizat producătoarea filmului.

Capital Top 100 Femei de Succes

În cadrul Galei Capital Femei de Succes a avut loc lansarea „Capital Top 100 Femei de Succes” Ediția 2024. Acest proiect are în vedere recunoașterea meritelor și implicării femeilor în dezvoltarea mediului economic și social din România.

Au fost premiate femei de afaceri, fondatoare ale unor companii, lideri ai instituțiilor publice, dar și personalități ale vieții artistice, din lumea sportului sau mass-media. Revista Capital dorește să omagieze realizările femeilor de succes din diferite domenii precum economic, financiar, politic, social, management, sport și media.

Revista „Capital Top 100 Femei de Succes“ Ediția 2024 este disponibilă la toate punctele de difuzare a presei.

Evenimentul este organizat cu sprijinul: RECICLAD’OR, CATENA, CARREFOUR, APOLODOR, TINMAR ENERGY, REWIRE INTERIOR DESIGN, GALERIA ROMANĂ, ONE CLUB, MAGNOLIA, PRIVILEG și CLASSY DECO.

Parteneri media: www.capital.ro, www.evz.ro, www.infoactual.ro, www.infofinanciar.ro.

Evenimentul poate fi vizionat integral pe pagina de Youtube Hai România.