Infofinanciar > Info > Furtuni în mai multe județe din țară. Au luat cu asalt gospodăriile oamenilor
Info

Furtuni în mai multe județe din țară. Au luat cu asalt gospodăriile oamenilor

inundatii (sursă foto: playtech.ro)
sursă foto: playtech.ro

Vremea a fost extrem de instabilă în ultima perioadă. S-au desfășurat fenomene extreme care au luat cu asalt mai multe zone din țară. Ploile torențiale au fost însoțite de furtuni puternice, vântul având o intensitate extrem de mare. Cantitățile de apă au fost însemnate, desfășurându-se ploi torențiale în anumite zone ale teritoriului. Astfel, aceste fenomene au dus la inundații semnificative, ce au pus viața oamenilor în pericol.

Instabilitatea atmosferică și aversele torențiale au avut un impact puternic la nivelul anumitor zone din țară. Fenomenele au provocat pagube semnificative. Drumurile au fost acoperite de apă, iar șuvoaiele au inundat curțile oamenilor.

Inundații și furtuni puternice

S-au desfășurat furtuni extrem de puternice la nivelul țării, care au măturat mai multe zone din țară, deja afectate de ploile torențiale din săptămânile trecute. Aceste fenomene au provocat pagube destul de mari, cantitățile de apă fiind însemnate și ducând astfel la inundații serioase. Drumurile au fost acoperite de apă, iar curțile oamenilor inundate, punându-le astfel viața în pericol. Oamenii au rămas în case pentru a fi protejați, dar apa a continuat să se năpustească și peste locuințele lor. Autoritățile au fost în alertă și au reușit să salveze anumite persoane care se aflau în situații critice.

Spre exemplu, în județul Suceava, un bătrân a rămas izolat în gospodăria sa inundată. Acesta nu mai putea ieși, iar cantitățile de apă erau impresionante. Acesta a avut nevoie de ajutor și de intervenția autorităților. Pompierii au venit și l-au ajutat pe bătrân să depășească situația limită. De asemenea, în aceeași situație s-a aflat și o femeie din Bacău, care a rămas captivă la rândul ei, în mijlocul apelor. Multe regiuni din țară s-au confruntat cu inundații puternice. În anumite zone, au apărut și viituri, care au dus la o intensitate mai mare a inundațiilor.

În județul Suceava, un pârâu a ieșit din matcă și a pus în pericol un bărbat de 72 de ani. Acesta a fost luat prin surprindere de fenomen și ulterior a avut nevoie de autorități, care au intervenit pentru a-l scoate pe acesta din interiorul unei anexe în care era izolat. Nici Bacăul nu a scăpat de aceste desfășurări ale vremii și a fenomenelor naturale. Furtunile au făcut prăpăd și au adus multe pagube în localitatea Ciugheș. Astfel, în această zonă, mai mult de 29 de case sau locuințe au fost inundate, iar anumite persoane au avut nevoie de ajutorul salvatorilor.

Cod portocaliu de vijelii

În anumite zone, s-a desfășurat cod portocaliu de vijelii. În Bistrița, aversele torențiale care au durat aproximativ o oră au inundat două străzi, una dintre ele fiind proaspăt reabilitată. Conform localnicilor, aceste lucrări la nivelul  străzii aveau tocmai rolul de a rezista în cazul unor cantități mari de apă. În cazul celeilalte străzi, apa a reușit să distrugă metri de asfalt. Traficul a fost aproape imposibil în aceste zone. Localnicii au spus că sunt extrem de supărați de aceste lucrări și sunt îngrijorați de fiecare dată când apare un nor pe cer.

„Ploaie, apa tot a adus la vale, o rupere de nori sus acolo pe pădure și de acolo din deal, tot balastrul la adus la vale, săptămâna trecută l-a făcut, aici era asfalt. Suntem năpăstuiți din cauză că, proiectantul cine a fost, panta duce la casele de la vale de drum, drumul când s-a construit, s-a ridicat cu 90 de cm, ne-a băgat de tot în groapă, pe noi cei de la vale.” a explicat un localnic, conform Pro TV .