Infofinanciar > Info > Furtuna politică în Timiș. Dansul delicat al împărțirii funcțiilor între PSD și PNL
Info

Furtuna politică în Timiș. Dansul delicat al împărțirii funcțiilor între PSD și PNL

Liderii PSD și PNL au finalizat lista candidaților pentru alegeri
Sursa foto: independentul.com

Miron Mitrea aruncă în aer scena politică din Timiș. Etichetează conflictul dintre PSD și PNL ca pe o „sifonare puerilă”.

Fostul politician susține că cele două partide au deja în vedere o împărțire a funcțiilor la nivelul Primăriei Timișoara și CJ Timiș.

Astfel, PNL pare să susțină candidatura lui Nicolae Robu pentru primărie, în timp ce PSD va decide un candidat pentru CJ Timiș. Unde se vehiculează nume precum Sorin Grindeanu sau Alfred Simonis, liderul PSD Timiș.

Mitrea subliniază că această dispută între partide pare să fie o chestiune formală. Dat fiind că, în final, se vor alinia într-o alianță pentru a-și împărți funcțiile.

El compară această colaborare la nivel local cu o căsnicie, unde trebuie să stai și cu „soția acasă”. Mitrea adaugă că această alianță ar putea să se extindă la nivel național. Cu liste comune la parlamentare, iar partidele vor decide împreună candidații pentru funcțiile cheie.

În concluzie, Mitrea sugerează că în județele unde partidele nu sunt puternice, acestea vor forma alianțe pentru a obține controlul asupra administrației locale, iar deciziile vor fi luate într-un mod coordonat între centru și organizațiile locale, conform stiripesurse.ro.