Infofinanciar > Info > Fugea de sărăcia războiului. Un ucrainean prins cu sute de mii de euro cash în vama Siret
Info

Fugea de sărăcia războiului. Un ucrainean prins cu sute de mii de euro cash în vama Siret

bani bogati (Sursă foto: economedia.ro)
Sursă foto: economedia.ro

În cursul zilei de marți, 25 iulie 2023, un cetățean ucrainean s-a prezentat la sediul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Siret cu un ghiozdan, în interiorul căruia se afla suma de 390.000 de dolari.

Conform informațiilor oferite de Poliția de Frontieră scopul pentru care acesta s-a prezentat în cadrul instituției a fost pentru a revendica și suma de 100.000 de dolari, sumă care a fost confiscată din posesia unei femei, care, după spusele acestuia, îi aparțineau tot lui.

Banii confiscați

Femeia care a fost identificată ieri, 25 iulie 2023, și care se deplasa pe jos în apropiere de punctul de trecere al frontierei Siret, deține cetățenie dublă româno-ucraineană și avea asupra ei un rucsac în care s-a găsit suma de 100.00 de dolari. Pentru acești bani pe care îi avea la ea, aceasta nu a putut oferi o dovadă a declarării lor la vamă.

La numai câteva ore după acest incident, în fața autorităților de la sediul PTF Siret, s-a prezentat un bărbat de origine ucraineană care pretindea că suma confiscată mai devreme de la femeie îi revine lui.

Ucrainean bogat

Cetățeanul ucrainean, un bărbat în vârstă de 50 de ani, avea de asemenea asupra lui un rucsac în care l-a spus polițiștilor că mai transporta suma de 390.000 și că împreună cu banii confiscați anterior de la femeie, toată suma îi aparține lui.

Așa cum se procedează, autoritățile au efectuat o verificare cu privire la documentația pe care bărbatul le-a prezentat-o în legătură cu banii pe care îi avea în posesie. Polițiștii au realizat că există nepotriviri între declarațiile pe care le-a oferit femeia și cele ale bărbatului și s-au sesizat din oficiu pentru săvârșirea infracțiunii de fals în declarații a celor doi.

Suma totală pe care autoritățile au reținut-o ieri la vamă este de 490.000 de dolari, motivul fiind continuarea cercetărilor, informează digi24.ro

Cetățenii ucraineni în România

Încă de la izbucnirea războiului la începutul anului trecut, un număr mare de cetățeni ucraineni au intrat și continuă să intre pe teritoriul României.

Chiar zilele trecute, mai exact vineri, 21 iulie, a fost înregistrat un număr mare de oameni care au dorit să intre în țară. Astfel, din cele aproximativ 180.000 de persoane care s-au aflat la punctele de trecere către interioriul țării, 17.333 au fost ucraineni.

În cele 17 luni de conflict ruso-ucrainean, din luna februarie a anului trecut, aproximativ 5.152.043 de cetățeni ucraineni au călcat pragul țării noastre, declară reprezentanții Poliției de Frontieră, conform jurnalul.ro

Numărul total al refugiaților care au fost nevoiți să își părăsească țara și să se adăpostească în alte state europene, din cauza atacurilor pornite de președintele rus, Vladimir Putin, se ridică la peste 8 milioane.

Atacul ce a avut loc asupra Ucrainei a generat cel mai mare număr înregistrat în ultimul secol de refugiați care părăsesc o zonă de conflict, mai mare chiar și decât Venezuela, care a înregistrat aproximativ 7 milioane de refugiați din 2014 sau decât Siria, cu 6,7 milioane de refugiați, informează digi24.ro