Infofinanciar > Info > Frații Pavăl de la Dedeman, investiție de 4,5 milioane de euro! Ce mișcare au anunțat acum atreprenorii
Info

Frații Pavăl de la Dedeman, investiție de 4,5 milioane de euro! Ce mișcare au anunțat acum atreprenorii

fratii paval dedeman (sursă foto: universul.ro)
sursă foto: universul.ro

Cei mai cunoscuți antreprenori din România, frații Adrian și Dragoș Pavăl, fondatorii magazinului de materiale de construcții Dedeman, au anunțat acum că pregătesc o investiție majoră. Cei doi sunt hotărâți acum să pună în joc suma de 22 de milioane de lei, adică valoarea de 4,5 milioane de euro.

Reprezentanții holdingului Pavăl au anunțat recent că vor să achiziționeze 5% din acțiunile producătorului de cărămizi Cemacom (CEON), ceea ce ar reprezenta totalul liber în privința tranzacționării. Se oferă astfel suma de 0,48 de lei pentru fiecare unitate dintre cele 46 de milioane de acțiuni, iar intermediarul acestei oferte este Estinvest, societate de brokeraj.

Până acum, cei doi frați dețin deja valoarea de 95% din compania Cemacon, o companie cu peste 50 de ani de experiență în domeniul construcțiilor, specializată în fabricarea de cărămizi. Această companie are o capitalizare de 453 de milioane de lei, coeficientul a 92 de milioane de euro. Pavăl Holding deține 78,2% din acțiuni, iar cei de la Pif Industrial (o compania de investiții tot a grupului Dedeman) 16,7%.

Ce beneficii aduce această investiție

În 2022, acțiunile celor de la CEON au crescut cu până la 5,5%, pe tranzacții de 4 milioane de lei. Această companie a raportat pentru anul trecut afaceri de circa 221 de milioane de lei, iar profitul net a fost raportat la suma de 70 milioane de lei.

În ceea ce reprezintă acum investiția în Cemacom, toate opiniile sunt optimiste: „Ne aşteptăm ca în 2023 piaţa să urmeze cursul firesc al ciclurilor economice şi să intrăm într-o etapă de stabilizare a pieţei”, sunt de părere frații Pavăl.

 2023, un an deja prosper

„Capitalul financiar semnificativ acumulat va susține investițiile planificate pentru acest an, dar și achiziția unei fabrici similare, la care lucrăm în prezent. Punem în valoare know-how-ul și resursele acumulate pentru a ne dezvolta în sectorul de materiale de construcții; anul acesta, vom lansa o fabrică de plăcuțe de cărămidă aparentă klinkerizate și ne vom extinde capacitățile de producție de blocuri ceramice cu achiziția unei unități de producție în județul Bihor”, se notează într-un raport al celor de la Cemacom.

Reprezentanții companiei specifică faptul că anul 2023, pentru ei, se anunță a fi un an firesc din punct de vedere economic: „Ne aşteptăm ca în 2023 piaţa să urmeze cursul firesc al ciclurilor economice şi să intrăm într-o etapă de stabilizare a pieţei, fără a preconiza scăderi abrupte ale cererii şi ale pieţei construcţiilor rezidenţiale noi. Ne planificăm activitatea de producţie bazându-ne pe faptul că cererea de locuinţe care să asigure atât confort, cât şi eficienţă energetică se va menţine pe un trend constant, iar noi putem livra soluţii care să răspundă optim nevoilor beneficiarilor”, citează romaniatv.net.

„Cu această convingere lucrăm intens la implementarea de proiecte de investiţii consistente, ne consolidăm echipa şi investim în dezvoltarea resursei umane din companie”, se mai notează în raportul companiei Cemacon.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.