Infofinanciar > Info > Franța o cârmește la stânga
Info Lumea la zi

Franța o cârmește la stânga

Turnul Eiffel (Sursă foto: b1tv.ro)
Foto: facebook

Noul Front Popular, alianța creată de partidele de stânga, a creat surpriza totală. Ea s-a clasat pe primul loc în cel de-al doilea tur al alegerilor legislative anticipate. Astfel, reprezentanții săi urmând să ocupe peste 200 de fotolii de deputați.

Liderii diverselor partide care formează această alianță electorală au anunțat deja că sunt pregătiți să formeze guvernul. Ei le-au mulțumit alegătorilor că n-au lăsat Franța pe mâna extremei drepte.

Jean-Luc Mélenchon, liderul de facto al stângii radicale, Partidul Franța Nesupusă, a avut un discurs foarte agresiv la adresa președintelui Macron. El l-a avertizat că este obligat și că are datoria să cheme imediat Noul Front Popular să guverneze.

Mélenchon a anunțat că primele măsuri ale guvernului de stânga vor fi abrogarea reformei pensiilor și întoarcerea pensionării la 60 de ani. Dar și blocarea prețurilor.

Tabăra prezidențială a ajuns pe locul doi, cu peste 150 de deputați. Jocurile făcute săptămâna aceasta de stânga și macroniști a reușit.

Partidul familiei Le Pen va aduce în noua Adunare 150 de deputați, sosind pe locul trei.

Performanța lor este că și-au dublat numărul față de fosta Adunare Națională aleasă acum 2 ani. Liderul Rassemblement National, Jordan Bardella, a numit aranjamentele electorale ale adversarilor politici ca fiind periculoase. În opinia lui, rezulatele de ieri au privat Franța de o politică de redresare.