Infofinanciar > Info > Ford Otosan România, credit de 435 milioane de euro de la un sindicat bancar condus de Société Générale și BRD
Info

Ford Otosan România, credit de 435 milioane de euro de la un sindicat bancar condus de Société Générale și BRD

Ford electric - sursa foto - ford.ro
Foto: facebook.com

Ford Otosan Romania SRL, subsidiară a Ford Otosan A.Ș., a încheiat un contract de credit de 435 de milioane de euro pe termen de 7 ani.

Împrumutul va contribui la finanțarea viitoarei generații a Ford Transit Courier și Ford Tourneo Courier.  Dar și pentru lansarea noului Ford Puma, inclusiv a variantelor complet electrice ale acestor modele.

Société Générale și filiala sa din România, BRD, au acționat în calitate de Coordinating Mandated Lead Arrangers și Bookrunners. La tranzacție a participat, de asemenea, și un grup important de bănci internaționale și românești.

Gül Ertuğ, CFO-ul Ford Otosan, a spus: ”Uzina noastră de la Craiova joacă un rol semnificativ în stabilirea poziției de lider a Ford Otosan în producția de vehicule electrice în Europa. Suntem încântați să anunțăm semnarea unui acord de credit sindicalizat pentru finanțarea proiectelor de investiții în curs. Și pentru a materializa planurile noastre de creștere în Europa. Acest credit este un pas strategic care evidențiază importanța uzinei de la Craiova în planurile de viitor ale Ford Otosan. Mulțumim Société Générale, BRD și tuturor băncilor din sindicat pentru încrederea acordată”