Infofinanciar > Lumea la zi > Filmul „Barbie”, impact major în economia britanică
Lumea la zi

Filmul „Barbie”, impact major în economia britanică

Filmul „Barbie”, impact major în economia britanică
sursă foto: arhiva companiei

Filmul „Barbie” a contribuit în mod direct cu peste 80 de milioane de lire sterline la economia britanică. De asemenea, a creat 685 de locuri de muncă. Au transmis reprezentanții studioul „Warner Bros”, parte a declarației din cadrul unei anchete guvernamentale.

Studioul hollywoodian a fost printre numeroasele organizații care a prezentat dovezi scrise în cadrul unei anchete a comisiei parlamentare.

Această anchetă legată de industria britanică de film și televiziune de înaltă calitate. Are ca scop „să investigheze ce trebuie făcut pentru a menține și a îmbunătăți Marea Britanie ca destinație globală pentru producție și cum poate fi cel mai bine sprijinit sectorul producției independente de film”.

Compania „Warner Bros”

În prezentarea sa, „Warner Bros” a descris producția „Barbie”, filmat aproape în întregime în Marea Britanie, ca fiind „cea mai de succes lansare cinematografică din toate timpurile”.

„În timpul producției sale în Marea Britanie, a contribuit cu peste 80 de milioane de lire sterline în cheltuieli directe pentru economia locală, a creat 685 de locuri de muncă, a implicat peste 6.000 de figuranți, a sprijinit 754 de întreprinderi locale, a plătit peste 40 de milioane de lire sterline în salarii locale”, au transmis oficialii companiei.

De asemenea, compania de producție Fulwell 73 este implicată într-un „joint venture” pentru a construi un studio de film cu 20 de etaje în Sunderland.

Reprezentanții acestei companii au declarat că Regatul Unit se confruntă cu „o lipsă de spațiu pentru studiouri și un deficit de competențe”. Aceasta amenință creșterea sa viitoare.

Industria televiziunii de înaltă calitate „ar putea fi o poveste de succes a Regatului Unit în valoare de 10 miliarde de lire sterline în următorii câțiva ani, sau ar putea scădea rapid pe măsură ce concurenții noștri își îmbunătățesc oferta – ceea ce facem acum va determina drumul pe care vom merge”.

Persoanele din sectorul independent au fost mai puțin optimiste

Producătorul veteran Michael Kuhn are la activ filme precum „The Duchess”, „Suite Française” și „Florence Foster Jenkins”. Acesta a declarat că, în Regatul Unit „sectorul filmului independent este aproape mort. Sectorul studiourilor din Regatul Unit este ostaticul averilor entităților (în principal) din SUA… iar sectorul de exploatare este într-o spirală a morții din cauza deciziei strategice a studiourilor de a favoriza streamingul în detrimentul interesului de a lansa filme în cinematografe”.

Un alt producător independent, Mike Goodridge a declarat că este „incredibil de greu” să operezi ca producător independent în Marea Britanie.

„Guvernul nostru a încurajat în mod istoric producțiile americane să filmeze în Marea Britanie și să angajeze meșteșugarii, actorii și tehnicienii noștri, în loc să creeze o industrie internă sustenabilă”.

El a mai adăugat: „Producătorii britanici au nevoie de ajutor… Dau din cap cu tristețe că toate talentele noastre lucrează la filme și seriale americane și că bogata și minunata noastră tradiție cinematografică britanică se prăbușește atât de vizibil pe scena mondială”, potrivit The Guardian