Infofinanciar > Info > Protestele fac victime colaterale. Fermierii polonezi blochează granița cu Germania.
Info

Protestele fac victime colaterale. Fermierii polonezi blochează granița cu Germania.

protest-fermieri-polonia, sursa foto tvr
Sursa foto: Arhiva companiei

Punctul de trecere al frontierei de la Slubice a fost blocat duminică de fermierii polonezi care protestează împotriva măsurilor UE.

Fermierii polonezi protestează tot mai vehement împotriva reglementărilor Uniunii Europene şi importurile de produse din afara UE. Cea mai recentă inițiativă în acest sens este blocarea postului de frontieră cu Germania, la Slubice.

Inițial protestul era programat să dureze 25 de zile, în care ar fi blocat complet accesul. Planurile au fost schimbate după discuţiile cu localnicii, transportatorii și oamenii de afaceri.

Dariusz Wrobel, unul din organizatorii protestelor a declarat: „Trebuie să fim luaţi în serios. Protestăm împotriva Pactului Verde european. Trebuie ţinute în sfârşit sub control importurile de produse agro-alimentare provenite din afara UE. Și trebuie să avem grijă de producţia agricolă din UE“.

Agricultorii polonezi blochează de mai multe săptămâni posturile de frontieră cu Ucraina. Guvernul de la Varșovia a anunțat că tratativele cu Kievul referitor la importurile de cereale ucrainene nu au avansat, potrivit Agerpres.