Infofinanciar > Info > Fermele nu au bani să plătească medicii veterinari. Statul face concurență
Info

Fermele nu au bani să plătească medicii veterinari. Statul face concurență

Fermele nu au bani să plătească medicii veterinari. Statul face concurență
Sursa foto: arhiva companiei

Fermele zootehnice, care au o nevoie mare de medici veterinari, nu mai au bani pentru plata acestora. Principala cauză a acestui lucru este statul. Acesta reprezintă o concurență pentru fermele zootehnice.

Potrivit spuselor fermierilor, cei mai mulți medici veterinari preferă să se angajeze în domeniul public. Ceea ce îi face pe veterinari să aleagă această opțiune este indemnizația în valoare de 10.000 de lei primită din partea statului. Fermele zootehnice, de mărime medie, nu au posibilitatea de a oferi asemenea beneficii salariale medicilor veterinari.

”Mulți dintre fermierii noștri ne-au atras atenția asupra acestei nedreptăți, pentru că în momentul de față, știm că acțiunile sanitar-veterinare din Programul Strategic sunt făcute de medici veterinari care primesc, doar pentru cheltuielile aferente cabinetului, în jur de 10.000 de lei pe lună. În condițiile în care un medic veterinar poate concesiona două, trei, patru concesiuni, vorbim deja de 40.000 de lei, bani doar pentru funcționare, iar dacă luăm să analizăm care sunt condițiile pentru ca el să primească aceste sume, vom vedea că suntem într-o zonă cel puțin hilară”, este mesajul transmis de Ionuț Lupu, director executiv al asociației Holstein RO, conform agro-tv.ro