Infofinanciar > Info > Propunere USR: Femeile nu trebuie să mai aleagă între concediu maternal și muncă
Info

Propunere USR: Femeile nu trebuie să mai aleagă între concediu maternal și muncă

Femeie gravidă propunere usr
sursa foto arhiva companiei

Parlamentarele USR Oana Murariu și Simona Spătaru au propus o inițiativă legislativă pentru a permite femeilor cu profesii liberale, care desfășoară activități prin PFA, să continue să lucreze în timpul perioadei de concediu de creștere a copilului.

Femeile antreprenor sau cu meserii liberale au de condus un business. Au angajaţi, colaboratori, clienţi. Dacă ele iau o pauză în concediul de maternitate, acest lucru poate însemna închiderea completă a businessului. Soluţia este de a le lăsa pe ele însele să decidă dacă doresc să îşi suspende activitatea sau nu şi, indiferent de opţiune, să primească indemnizaţia de creştere a copilului”, a afirmat Oana Murariu, iniţiatoare a legii, conform unui comunicat al USR.

Potrivit USR, sute de mii de femei din România, printre care avocate, arhitecte, graficiene și consultante, sunt afectate de această situație.

„Prin acest proiect femeile antreprenor sunt încurajate să devină mame fără teama că îşi vor pierde anii de muncă dedicaţi activităţii profesionale. Astfel, indemnizaţia pentru creşterea copilului se păstrează alături de veniturile realizate din exercitarea managementului afacerii lor”, a explicat Simona Spătaru, senatoare USR, potrivit Agerpres.