Infofinanciar > Info > Fără taxe mai mari din 2025! Promisiunea lui Marcel Ciolacu
Info

Fără taxe mai mari din 2025! Promisiunea lui Marcel Ciolacu

Ciolacu: ,,Alianța electorală va obține minimum 17 europarlamentari”
Sursa foto: arhiva companiei

Marcel Ciolacu, premierul țării, le-a oferit românilor asigurări cu privire la faptul că taxele nu vor fi majorate din 2025. De asemenea, potrivit explicațiilor oferite de acesta, jalonul din PNRR care cere acest lucru face referire la o reformă fiscală.

Potrivit declarațiilor prim-ministrului, nu se pune problema majorării taxelor nici începând de anul viitor. Asta cu toate că anumite surse invocă un jalon din PNRR prin care se dorește acest lucru. Conform lui Marcel Ciolacu, acest jalon face referire la o reformă fiscală. Însă, acesta nu a precizat care sunt măsurile cuprinse în reformă.

„Este exclus să crească taxele și impozitele din 2025. Am anunțat foarte clar. Cu privire la domnul Boloș, eu l-am rugat foarte mult să comunice mai puțin, pentru că spune frânturi de lucruri. Dânsul cred că se referea la jalonul 207 din PNRR, un jalon trecut de Cîțu și de Ghinea, nu de Ciolacu și Boloș.

În acest jalon scrie despre reforma fiscală. Adevărul este că noi nu mai știm acum în ce sistem fiscal suntem. Suntem în cotă unică, suntem în progresiv? Eu, un social democrat și fan al sistemului progresiv, pentru că asta a dus la dezvoltare, nu exclud ca să rămână cota unică. Dar cota unică să fie cotă unică!”, este declarația pe care a oferit-o Marcel Ciolacu, conform dailybusiness.ro