Infofinanciar > Esential > Familia Dolofan, investiții de top pentru sectorul auto și de transporturi
Esential

Familia Dolofan, investiții de top pentru sectorul auto și de transporturi

Gheorghe Dolofan - Presedinte Trust Motors, Sursa foto Arhiva companiei
Sursa foto Arhiva companiei

Familia Dolofan este una dintre cele mai puternice familii din România. Aceasta a fost incusă în Top 300 Cei mai Bogați Români, top realizat la finele fiecărui an de către revista Capital.

Gheorghe Dolofan este acționarul Trust Motors, importator în România al mărcilor auto Peugeot, Citroen, DS și Opel. Gheorghe Dolofan a declarat pentru revista Capital că în anul 2023 a urmat trei mari direcții de investiții pentru companiile în care a investit.

Direcțiile de investiție din 2023 ale familiei Dolofan 

Astfel, acesta a extins afacerea Trust Motors prin adăugarea a două linii de business noi, ce întregesc gama de servicii deja existentă: o linie de vânzare, închiriere, service de rulote și autorulote, dar și o linie de rent și leasing operațional de automobile.

„Pentru a susține acest proces de extindere am dezvoltat și depozitele logistice”, a continuat acesta.

„Tot anul acesta s-au comandat 120 de camioane, mașini ce vor fi livrate atât în 2023, cât și pe parcursul anului 2024. Acestea se vor integra în flota Dolo Trans Olimp, companie ce s-a impus pe piață ca un jucător important și era necesară această investiție pentru evoluția ei”, a continuat proprietarul Trust Motors.

Gheorghe Dolofan are și investiții la bursă în domenii stabile.

„În acest moment, dețin bonduri de aproximativ 14,5 milioane de euro și acțiuni de aproximativ 4,5 milioane de lei”, a declarat pentru revista Capital acesta.

Auto și transport, sectoare vizate

Investițiile familiei, cea mai mare parte ale acestora, se îndreaptă spre sectorul auto și transport, asemeni anilor precedenți. Gheorghe Dolofan a început procesul de dezvoltare al rețelei de dealeri auto Eurial Invest, dorind ca pe parcursul anului 2024 să transforme toate cele șapte puncte de lucru în dealeri și service multimarcă.

Viața unui antreprenor nu est una ușoară. Pot apărea și erori, eșecuri. Cel mai important, însă, este ca acesta să învețe din ele. Acest lucru este susținut și de Gheorghe Dolofan.

„Ca și în business, când vorbim despre investițiile la bursă prefer să mă îndrept spre domenii stabile. În acest moment dețin bonduri de aproximativ 14,5 milioane euro și acțiuni de aproximativ 4,5 milioane de lei”, a transmis acesta pentru revista Capital.

Cât despre evaluarea afacerilor și a investițiilor la sfârșitul anului 2022, Gheorghe Dolofan a spus că „În acest moment evaluez întreg grupul de firme ce se află sub tutela întregii familii la 400-420 milioane de euro”.

De asemenea, acționarul Trust Motors a transmis faptul că se implică i în cazuri sociale, nsă preferă să facă bine în liniște.