Infofinanciar > Info > Facturi la curent de doar 35 de lei! Anunțul lui Sebastian Burduja
Info

Facturi la curent de doar 35 de lei! Anunțul lui Sebastian Burduja

Facturile la curent, Sursă foto: Economica.net
sursa foto: arhiva companiei

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat că aproximativ 5 milioane de gospodării care plătesc doar 35 de lei la factura de curent. Datorită scăderii prețurilor pe piață, furnizorii achiziționează în prezent gaz și energie electrică la costuri mai reduse.

„În datele ANRE, cele pe care le-am invocat astăzi, ANRE-ul colectează aceste date pe tranșe de consum. Prima tranșă se referă la un consum anual de până la 1000 de kilowați-oră pe an. Ceea ce înseamnă o medie de aproximativ 83 de kilowați-oră pe lună. În această tranșă se regăsesc 4,1 milioane de gospodării /de puncte de consum. Apoi, în următoarea tranșă, de la 1000 la 2500 de kilowați-oră pe an se mai regăsesc încă 3,1 milioane de gospodării.

ANRE-ul nu diferențiază în interiorul unei tranșe. Dar, cel mai probabil între 83 de kilowați-oră pe lună și 100 de kilowați-oră pe lună, care este primul prag, se mai regăsesc încă 1.000.000 de gospodării. Deci, în total, 5 milioane de gospodării plătesc la curent undeva 35-40 lei pe lună. Deci un cost rezonabil”, a spus ministrul Energiei la Antena 3 CNN.

Ministrul a indicat că atunci când  vedem un consum redus, este posibil să vorbim despre gospodării cu familii mai mici. În total, se estimează că în România există aproximativ 8 milioane de gospodării.