Infofinanciar > Lumea la zi > Factură imensă pentru Trump! Ar putea să scoată din buzunar 100 de milioane de dolari
Lumea la zi

Factură imensă pentru Trump! Ar putea să scoată din buzunar 100 de milioane de dolari

Donald trump
sursă foto: arhiva companiei

Fostul președinte Donald Trump s-ar putea confrunta cu o factură la Fisc de peste 100 de milioane de dolari. Asta după ce un audit guvernamental a indicat că a plătit de două ori pierderi fiscale legate de un zgârie-nori din Chicago. Aceste informații se regăsesc într-un raport realizat de New York Times și ProPublica. Cercetătorii s-au bazat pe un audit de un an și pe documente publice.

Constatările raportului ar putea pune din nou accentul pe cariera de afaceri a lui Trump. În timp ce prezumtivul candidat republican încearcă să recâștige Casa Albă după ce va pierde în 2020. Trump și-a folosit prestigiul de dezvoltator imobiliar și de vedetă de televiziune pentru a construi o mișcare politică.

Însă a refuzat să își facă publice declarațiile fiscale. Așa cum au făcut-o candidații prezidențiali din trecut. Declarațiile fiscale despre care publicul știe provin din reportajele anterioare ale Times. Dar și dintr-o publicare a înregistrărilor de către democrații din Comisia pentru căi și mijloace din Camera Reprezentanților în 2022, scrie Reuters.