Infofinanciar > Info > Se deschide o nouă fabrică în România! Utilaje de ultimă generație și multe locuri e muncă
Info

Se deschide o nouă fabrică în România! Utilaje de ultimă generație și multe locuri e muncă

record mașini fabrică (Sursă foto: economedia.ro)
sursă foto: economedia.ro

Grupul francez Rossmann pregătește deschiderea primei fabrici de ambalaje de carton tip Honeycomb din România, într-un oraș încă neanunțat. Investiția de aproximativ 2 milioane de euro va genera peste 100 de locuri de muncă. Fabrica va produce carton destinat ambalajelor, având ca scop înlocuirea polistirenului în transportul mărfurilor, cu beneficii în greutate redusă și proprietăți bune de izolare termică și fonică.

Cartonul tip fagure este utilizat în special în industria de mobilier. Lansarea producției este planificată pentru primăvara acestui an, cu recrutările de personal începând în această săptămână. Acest demers nu doar aduce beneficii economice locale prin crearea de locuri de muncă. Ci și promovează soluții ecologice în detrimentul materialelor de ambalare poluante.

ICOA SA, fosta Întreprindere de Carton Ondulat și Ambalaje București din era comunistă, a devenit una dintre primele investiții străine în România în 1990. Guvernul Petre Roman a transformat-o în societate comercială sub numele ICOA SA. În același an, s-a asociat cu grupul francez Rossmann, formând Romcarton. Francezii au ajuns să dețină peste 99% din acțiunile Romcarton prin majorări succesive de capital, ultima în 2003

Proiectul reflectă angajamentul Grupului Rossmann față de inovație și sustenabilitate în domeniul producției de ambalaje de carton de ultimă generație, conform antena3.ro.