Infofinanciar > Info > Din extremă în extremă! După temperaturi de toamnă avem parte de caniculă
Info

Din extremă în extremă! După temperaturi de toamnă avem parte de caniculă

playtech.ro
Sursa foto: arhiva companiei

Începând din această săptămână, vremea se va schimba într-un mod semnificativ. În acest weekend, în partea de sud a țării, românii au avut parte de zile cu temperaturi ridicate. Valorile au ajuns la 30 de grade.

Totuși, după această perioadă, începând cu aceste zile, cele mai multe regiuni din țară vor avea parte de temperaturi de toamnă. Valorile termice vor fi scăzute, și în cea mai mare parte a României va ploua.

Vremea se schimbă

„De mâine vremea se schimbă, apar norii și precipitațiile, începând cu partea de Est și Sud-Est a țării noastre. Dinspre bazinul Mării Negre vin formațiuni noroase care vor aduce ploi și temperaturi mai modeste.

Temperaturile vor fi în jur de 20 de grade Celsius în Dobrogea. Iar procesul de răcire a vremii va continua marți, când vremea va fi instabilă în Sudul, Centrul și în Estul țării, unde temperaturile vor fi mai scăzute, până la cel mult 21 de grade Celsius. Miercuri, vremea devine instabilă în toată țara, cu averse torențiale”, a declarat Mihai Hușiu, meteorolog ANM.

Modificări de temperaturi la final de săptămână

Conform unui anunț pe care l-a mai făcut meteorologul, la sfârșitul săptămânii care va urma vremea se va încălzi. De asemenea, el a mai declarat și că valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod normal pentru acest interval al anului.

„Spre finalul săptămânii, tendința este de încălzire. De vineri, temperaturile vor atinge 30 de grade Celsius în partea de Sud-Est, iar la începutul lunii iunie, pe 1 și 2 iunie, vremea va fi chiar deosebit de caldă, cu temperaturi ce vor depăși 31 de grade Celsius în Sud-Estul țării, dar vor fi fenomene de instabilitate atmosferică în partea de Nord-Vest și în zona centrală”, a mai declarat meteorologul.

Caniculă în iunie

În intervalul cuprins între 3 și 10 iunie, temperatura medie a aerului va fi una cu valori peste cele normale pentru această săptămână. Temperaturile ridicate se vor întâlni în toată țara. Ploile vor fi rare și nu vor fi însemnate din punct de vedere cantitativ.

Mai apoi, între 10 și 17 iunie, conform anunțului meteorologilor, valorile termice medii vor fi mai mari decât normele climatologice ale perioadei. De asemenea, și acest lucru va fi întâlnit în toată țara. Cu precădere, însă, în estul și sud-estul teritoriului.

În cele mai multe regiuni, în general, cantitățile de precipitații vor fi deficitare. Finalul lunii iunie va veni cu temperaturi care vor fi mai mari decât cele normale pentru acest interval al anului, informează click.ro