Infofinanciar > Info > Extravaganță de miliardar! Cât trebuie să scoți din buzunar pentru a închiria Castelul Bran
Info

Extravaganță de miliardar! Cât trebuie să scoți din buzunar pentru a închiria Castelul Bran

mediaflux.ro
FOTO:mediaflux.ro

Spațiul media a fost inundat în ultima perioadă de așa zisa ”petrecere” a lui Elon Musk de la Castelul Bran. Vehiculațiile s-au oprit, este clar Elon Musk nu a fost în România și nici Angelina Jolie. Însă, mulți români se întreabă costă o noapte în castelul lui Dracula și care este numărul de persoane pe care îl poate găzdui castelul.

Amatorii de senzații inedite au posibilitatea să închirieze reședința personajului principal din scrierea lui Bram Stoker, dar pentru asta este nevoie de finanțe serioase.

Închirierea Castelului Bran, un moft de lux

Nu puțini sunt cei care-și permit o asemenea extravaganță. Tocmai de aceea evenimentele private organizate în interiorul castelului sunt destul de rare. În urmă cu 12 ani castelul Bran putea fi închiriat pentru 20.000 de euro, dar de atunci și până acum lucrurile s-au mai schimbat.

Potrivit ultimelor declarații, un grup numeros de turiști americani, aproximativ 1000 de persoane, au achitat o notă de plată în valoare de 329.000 de dolari. Prețul plătit nu este unul fix, acesta variază în funcție de numărul invitaților și perioada în care este închiriat faimosul castel.

Directorul de marketing al Castelului Bran preciza în urmă cu ceva timp următoarele „ Capacitatea este de aproximativ o sută de persoane, iar preţul diferă în funcţie de cerinţele clientului”.

Peste 300 de persoane au participat la evenimentul privat din weekend-ul care tocmai s-a încheiat. Petrecerea a fost organizată de unii dintre cei mai bogați oameni ai planetei care s-au delectate cu un imens foc de tabără și au făcut cunoștință cu tradițiile autohtone.

Câteva aspecte istorice despre castelul lui Dracula

Castelul Bran reprezintă unul dintre cele mai grandioase monumente istorice ale României este localizat în Pasul Bran-Rucăr, situat la aproximativ 30 de kilometri de Brașov. Principalul obiectiv turistic este muzeul Bran dispus pe cele patru etaje ale castelului.

Legenda spune că aici a locuit Contele Dracula, cunoscut în istoria autohtonă drept tatăl vestitului Vlad Țepeș, faimosul domnitor care avea morbidul obicei de a-i pedepsi pe cei care se făceau de vinovați de anumite delicte prin cele mai oribile forme de tortură.

Atestat pentru prima oară la 19 noiembrie 1337 de un act emis de regele Ungariei, Ludovic I de Anjou, cetatea de piatră Bran cum a fost denumită inițial va deveni în secolul XV proprietatea unui alt rege ungar Sigismund aliatul lui Mircea cel Bătrân împotriva otomanilor.

La sfârșitul anilor 1400, fortificația trece sub conducerea voievodatului Transilvaniei în timpul domniei lui Iancu de Hunedoara. După Marea Unire din 1918, mai exact în 1920 autoritățile brașovene donează castelul Reginei Maria a României Mari, în urma demersurilor făcute de Regina Mamă pentru înfăptuirea unirii.

Sub autoritatea Curții Regale, castelul intră într-un proces lung de renovare din 1920 până în 1927, perioadă în care castelul a cunoscut perioada sa de glorie ca reședință regală.

Castelul Bran avea să intre în patrimoniul național odată cu accederea comuniștilor la putere și exilarea familiei regale, potrivit libertatea.ro.