Infofinanciar > Lumea la zi > EXPOBarbie, la Londra
Lumea la zi

EXPOBarbie, la Londra

EXPOBarbie, la Londra
Foto: facebook

O expoziţie dedicată uneia dintre cele mai faimoase păpuşi din lume urmează să se deschidă vineri la un muzeu din Londra. Vor fi expuse peste 180 de păpuşi Barbie , inclusiv cea care a petrecut şase luni la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale.

Deschiderea de la finalul acestei săptămâni coincide cu cea de a 65-a aniversare a mărcii Barbie. Expoziţia va explora povestea celebrei păpuşi din perspectiva designului. Va fi inclusă moda, arhitectura, mobilierul şi construcţia de maşini.

Printre punctele de atracţie se numără o primă ediţie a păpuşii lansată în 1959, „Barbie Number 1”. Dar și revoluţionarul model Barbie Day to Night din 1985 şi cea mai bine vândută Barbie din toate timpurile, Barbie Totally Hair lansată în 1992.

Vor fi expuse, printre altele, primele păpuşi de culoare, hispanice şi asiatice. Și prima Barbie care suferă de Sindromul Down, ca şi prima care se deplasează într-un scaun rulant.

Nu vor lipsi nici prietenele lui Barbie, iar partenerul ei, Ken, va avea o secţiune specială.

Piesa de rezistenţă este singura păpuşă Barbie care a călătorit în spaţiu. A fost fabricată pentru a se asemăna cu Samantha Cristoforetti, prima femeie europeană care a preluat comanda Staţiei Spaţiale Internaţionale. Samantha a luat cu ea păpuşa în spaţiu timp de şase luni, în 2022.