Infofinanciar > Esential > EXCLUSIV! Sociologul Mirel Palada: „Dacă v-a plăcut 2022, stați să vedeți ce o să vă placă 2023… o să fim mai rău decât acum”
Esential

EXCLUSIV! Sociologul Mirel Palada: „Dacă v-a plăcut 2022, stați să vedeți ce o să vă placă 2023… o să fim mai rău decât acum”

EXCLUSIV! Sociologul Mirel Palada: „Dacă v-a plăcut 2022, stați să vedeți ce o să vă placă 2023… o să fim mai rău decât acum”
sursa foto evzplay

În cadrul podcastului EVZ Play jurnaliștii Mirel Curea și Robert Turcescu l-au avut ca invitat pe sociologul Mirel Palada, care în prag de sfârșit de an a pus în balanță situația actuală din lume și a făcut câteva previziuni.

„Dacă v-a plăcut 2022, stați să vedeți ce o să vă placă 2023… o să fim mai rău ca acum. Istoricii și sociologii mereu au susținut-o, însă lumea doar la situații nasoale se întoarce la valorile morale.  Cel mai important lucru care s-a întâmplat și cu siguranță va continua și în 2023, este felul în care intrăm într-un nou Război Rece, populația se va împărți în două: 30% din populația globului, care deține 70% din capital, a doua parte fiind formată din ceilalți 70%, care nu sunt atât de bogați însă sunt mult mai mulți la număr, Asia, Africa și sunt pe creștere. Iar acum se produce o reașezare geopolitică uriașă, este ceva istoric, care nu se întâmplă decât o dată la o generație” susține acesta. 

Cât despre situația din România, lucrurile nu sunt mai roz, însă Mirel Palada susține că „Măcar, românii încep să își dea seama că sunt păcăliți, asta este cel mai bun lucru care se poate întâmpla din tot răul existent.”

„Este lupta pentru putere și control social a progresiștilor”

Ca o mică revoltă, pentru tot ce ni se întâmplă la nivel național, Palada și-a exprimat părerea despre situația tinerilor care încă mai cred în „acea schimbare”

„Suntem cu toții în această situație, suntem niște tefeliști răspopiți. Noi ne-am dat seama că ne-am dus după fentă atât de ușor, pentru mine este ceva emoțional pentru că am realizat cât de ușor am fost păcălit și toate acele sentimente s-au transformat în nervi. Problema lor cu noi este că noi trecând prin asta și realizând câtă manipulare există, îi speriem, că venim acum și spunem oamenilor cum stă situația. Ei își doresc acum cu cei tineri să îi treacă prin școala manipulării iar mai apoi când vor crește să le rămână fideli. Există o explicație pentru care toată lumea vrea să fie văzută cu astfel de persoane aproape, noi suntem niște maimuțe, niște primate care de milioane de ani învățăm sportul supraviețuirii. În orice specie socială sportul supraviețuirii constă în a te pune bine cu liderul, cu cel care are o putere mai mare decât tine, acel om te ajută să ai acces la resurse” declară Mirel Palada.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.