Infofinanciar > Info > Exclusiv! Predicțiile lui Victor Ponta pentru alegerile prezidențiale. Fostul premier a desemnat actorul surpriză în podcastul EVZ Play
Info

Exclusiv! Predicțiile lui Victor Ponta pentru alegerile prezidențiale. Fostul premier a desemnat actorul surpriză în podcastul EVZ Play

Victor Ponta și Ionuț Cristache Captură video EVZ Play
Captură Video: EVZ Play

Invitat la podcastul lui Ionuț Cristache, după o serie de întrebări la care a răspuns sau a evitat, Victor Ponta a fost nevoit să lanseze o predicție în legătură cu lupta politică programată pentru următoarele alegeri. Întrebat fiind dacă vede în imaginea lui Ciucă un posibil candidat pentru Președinție, acesta a fost ferm și a spus că ”Sunt convins de treaba asta. Da așa cred”.

În opinia lui Ponta, vocea, sau mai degrabă votul Diasporei va cântări enorm în dinamica alegerilor viitoare. Altfel spus, după ce va trece de primul tur al prezidențialelor, intră în schemă românii de peste hotare, care sub protecția retoricii, pe care o utilizeză de ceva cicluri electrorale și anume ”veniți la vot să nu ia PSD tot” va înclina balanța în favoarea aripei de dreapta.

Nefiind străin de contextul politic actual, fostul rezident al Palatului de la Victoria a cartografiat scena politică ulterior momentului în care Nicolae Ciucă ar fi ales ca Președinte.

Victor Ponta crede că DNA-ul se va implica în lupta prezidențială

Scenariul pe care-l propune fostul premier îl are ca personaj principal al coaliției pe actualul Președinte al PSD-ului, Marcel Ciolacu, cel care va deveni primul om din Guvern. Conform tradiției politice autohtone cine ocupă fotoliul de la Cotroceni, pierde majortiatea în Parlament, o tradiție de care nu s-a ”lepădat” nici Victor Ponta.

În continuare, filmul politic proiectat de Ponta mai cuprinde actori precum DNA dar și o opoziție care va face tot posibilul pentru a limita acțiunile Guvernului. În acest sens, Ponta a invocat faimosul slogan ”nu pot să fiu Președinte fără Guvernul meu”, o retorică care va fi utilizată de Nicolae Ciucă pentru a-și elimina adversarii politici și a-i propulsa pe colegii săi liberali.

Am adus în discuție Direcția Națională Anticorupție despre care Ponta nu s-a sfiit să afirme că ar acționa la comandă și de îndată cum socialiștii lui Ciolacu ar încerca să miște ceva, brațul lung al dreptății va interveni și se va apuca de fabricat dosare cu dedicație.

Mai departe, în scenariul contrafactual propus de moderator, cum ar fi dacă în locul liderului din Kiseleff 10 apare Mircea Geoană, care să gonească în drum spre Cotroceni.

Victor Ponta: „Mircea Geonă trebuie să fie propus de PSD”

În tonul fostului premier se simte o ușoară modificare nici în bine dar nici în rău, doar o simplă temperare, dacă formatul discuției a avut o tentă ironică și hilară, lucrurile s-au domolit atunci când a venit vorba de Mircea Geoană. Politician abil a știut cum să mute atenția spre alte subiecte, dar nu înainte de a afirma faptul că actualul diplomat NATO are nevoie de sprijinul PSD fără de care nu poate lua în calcul un alee care să dea spre Cotroceni, cu toate că a mai încercat.

În altă ordine de idei, ambii participanți ai podcastului atât Cristache dar și Ponta au căzut de comun acord că ambii sunt oamenii Washingtonului, fapt ce ar închide jocul. Care joc? Poate aflăm dintr-un podcast viitor,

Pe scurt este o situație de win-win, pentru Casa Albă.

De asemeanea, Victor Ponta a mai dat de înțeles că niciun candidat nu ar fi de neînlocuit, atunci când a fost întrebat dacă vede un alt candidat din partea dreptei în afara de Ciucă, răspunsul a fost unul pe măsura dialogului ”se găsește” a susținut fostul premier la evenimentulzilei.ro