Esential

EXCLUSIV! Patricia Andrei, director HR CEC Bank: „50% dintre angajați sunt din generația baby boomers”

Patricia Andrei director HR CEC Bank Sursă foto: Infofinanciar.ro
Sursă foto: Infofinanciar.ro

Patricia Andrei, directorul de resurse umane al CEC Bank, a declarat în cadrul celui de-al treilea panel de la Forumul Top Angajatori că în cadrul băncii se regăsesc angajați din toate generațiile, ceea ce reprezintă o provocare pentru companie. La forum participă și iau cuvântul reprezentanți ai unora dintre cele mai mari companii din țară, experți în domeniu, reprezentanți ai instituțiilor statului, ai asociațiilor, patronatelor și blocurilor sindicale din țara noastră.

Nici CEC Bank nu face notă discordantă de la principalele probleme cu care se confruntă piața forței de muncă din România și este afectată de lipsa specialiștilor.

„Găsim reprezentanți angajați aparținând tututor categoriilor, 50% dintre ei sunt din generația baby boomers și reprezintă o provocare pentru a-i avea alături de noi. 25% reprezintă oameni ajunși la un alt nivel de activitate personală, au alte provocări și avem și reprezentanții noi generații care vin cu niște atribute și factori motivatori la care trebuie să facem față, niște așteptări diferite.” – Patricia Andrei, director resurse umane CEC Bank.

În ceea ce privește procesul de recrutare, Patricia Andrei a declarat că acesta diferă foarte mult în funcție de zona din care se face, rural sau urban. În condițiile în care compania are jumătate dintre agenții în zona rurală, procesul de recrutare este complet readaptat.

„Pentru că recrutăm intens la nivelul întregii țări, avem 1.000 de unități, dintre care 500 la nivel rural, întregul ecosistem este complex. Într-un fel îți adaptezi strategia de recrutare la nivel rural. Când recrutezi pentru poziții de specialist sau cu grad înalt de specializare, care sunt extrem de importante în acest moment pentru noi, avem de asemenea un alt proces de recrutare printr-un program de dezvoltare, digitalizare, în care este antrenată întreaga companie. Și zona de IT, care este core-ul transformării vine cu provocările ei.

Cred că eforturile noastre trebuie să se concentreze asupra retenției prin tot ceea ce înseamnă sistemul de practici. Recrutarea este un proces provocator, odată ce ai făcut acest pas și ai dat mâna cu un om, îți iei un angajament față de el și el unul față de tine.” – Patricia Andrei.

Recrutarea internă, o prioritate

Un alt aspect foarte important pentru CEC Bank îl reprezintă recrutarea internă, care de foarte multe ori necesită și o reconversie profesională.

„Insistăm foarte mult în zona de recrutare internă, să creăm oportunități în cadrul organizației, anunțate cât mai transparent și eficient, pentru ca cât mai mulți colegi să intre în procese de profesionalizare. Unii fac reconversie în zona de IT, alții își schimbă departamentul. Este important să crești și să capitalizezi pe brandul pe care l-ai făcut în interiorul organizației.” – Patricia Andrei.

În numărul 1346 al Revistei Capital care poate fi achiziționată începând cu data de 23 septembrie de pe Agoramag.ro și de la toate centrele de difuzare a presei găsiți cele mai importante 100 de companii din punct de vedere al brandului de angajator din domenii precum: retail, energie, bănci și asigurări, industrie, producție de bunuri de larg consum, agricultură și industria alimentară, construcții, it și telecomunicații, transporturi și logistică și industria farmaceutică și sănătate.

În acest număr vei descoperi, de asemenea și cum își formează România resursa umană din IT, o analiză de politică externă pentru „bătălia” pentru Africa, o analiză despre fondurile europene din PNRR, un reportaj despre teritoriul pe care țara noastră l-a avut în Albania și l-a pierdut și multe alte materiale interesante.