Infofinanciar > Esential > EXCLUSIV! Mirel Curea: „Partea bună este că poporul s-a enervat, nu doar trei zile. Suportă, dar, la un moment dat, te lovește”
Esential

EXCLUSIV! Mirel Curea: „Partea bună este că poporul s-a enervat, nu doar trei zile. Suportă, dar, la un moment dat, te lovește”

Curea Hoandră EVZ Play
FOTO:EVZPLAY

Tavi Hoandră a fost invitatul lui Mirel Curea în cadrul podcastului EVZ Play. Subiectele pe care le-au abordat seniorii presei au fost analizate într-o perspectivă cât se poate de obiectivă și au vizat declarațiile făcute de Klaus Iohannis, prin care președintele statului a afirmat că problema aderării Românei în spațiul Schengen trebuie privită într-o notă diplomatică.

În aceste condiții, la adăpostul prevederilor Constituționale, interlocutorii dialogului au contestat poziția exprimată de Iohannis în fața românilor. Pe alocuri, punctele de vedere au fost comune, însă, diferențele de opinie au fost argumentate.

Mirel Curea: „Partea bună a părții rele este că poporul s-a enervat, nu doar trei zile”

De pildă, ceea ce Iohannis numește ”depresie colectivă”, făcând referire în mod evident la acțiunile de boicotare în masă a companiilor austriece, jurnalistul Mirel Curea o consideră mai degrabă un soi de tresărire națională, în sensul că poporul s-a săturat de această batjocură sistematică pe care a avut-o de înfruntat de-a lungul istoriei sale. „Un eveniment a pus între paranteze nenorocirea printre care trece poporul ucrainean, refuzul României de a fi acceptată în Spațiul Schengen.

Partea bună a părții rele este că poporul s-a enervat, nu doar trei zile, românul este precum măgărușul căruia îi pui greutăți în spate, rezistă, suportă, dar la un moment dat te lovește.

Partenerul de dialog, Tavi Hoandră își exprimă punctul de vedere în privința aceastei chestiuni lăsând de înțeles că România ar fi discriminată, iar forma de exprimare a președintelui este mai degrabă una arogantă „Pentru mine a fost o dezamăgire! Nu se cuvine să îndemni poporul la un boicot în sec XXI, dar în sec XXI se face ca Nehammer să ne țină afară. La unii se poate, și la alții, nu?

Pe mine m-a enervat când a zis că românii nu vor boicota, când era primar nu era așa de argonat, omnipotenta asta că statul roman nu va boicota m-a scos din sărite. Aici a dat ocazia și unor Ciolacu, Simion să demonstreze contrariul.

„România postdecembristă s-a confruntat cu un val de comuniști proveniți fie din eșalonul doi”

Alt subiect tratat de Curea și de invitatul său a fost centrat în jurul clasei politice conducătoare. Aflăm astfel că „ România postdecembristă s-a confruntat cu un val de comuniști proveniți fie din eșalonul doi al Securității die din planul al secund al nomenclaturii comuniste, cel mai concludente exemple sunt date de primul președinte postdecembrist Ion Iliescu și Petre Roman al cărui tată este văzut ca un erou al războiului republican din Spania unde a avut ca misiunea lichidarea unor conaționali aflați în tabăra adversă.

„Noi din capul locului ne-am trezit cu doi de ăștia, Iliescu, tac-su a fost un ilegalist, după care a apărut  P.etre Roman, copil tot de ilegalist, un erou al războiului republican din Spania, unde, in calitate de român a omorât niște români care erau de partea cealaltă.

Când a ajuns echipa lui Moța și a lui Marin, prezența lor acolo trebuia să fie simbolică. Un gen sovietic a aflat de prezența lor acolo, și i-a dat lui Walter misiunea să-i lichideze pe ăștia. Roman l-a trimis pe un ilegalist din Sibiu și, dimineața pe la 5 s-a declanșat tirul de artilerie care i-a omorât. Titus Popovici l-a întrebat pe W. Roman despre episodul ăsta și a evitat, se simțea prost, pentru niște idei cretine, că unii erau comunisti și alții legionari”, a precizat Mirel Curea.

 

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.