Info

EXCLUSIV! Dragoș Anastasiu, președintele Rethink Romania, despre recrutarea personalului: „Nu-ți dă garanția că angajatul o să rămână”

Dragoș Anastasiu Sursa foto Infofinanciar.ro
Sursa foto: Infofinanciar.ro

Forumul Top Angajatori a avut loc astăzi, 22 septembrie 2022. Revista Capital a reunit cei mai mari 100 de angajatori din România. În cadrul acestui eveniment au fost abordate mai multe teme, aspecte și probleme care sunt prezente pe piața românească a forței de muncă.

La momentul actual, România are destul de multe probleme în ceea ce privește forța de muncă din majoritatea domeniilor. O problemă constantă pe piața românească este resursa umană. 

Forumul Top Angajatori a fost structurat pe mai multe paneluri reprezentative pentru diverse teme printre care: criza forței de muncă din România, legislația din domeniul muncii, taxarea muncii, reziliența forței de muncă și rentabilitatea acesteia.

Cel de-al treilea panel se referă la reziliența forței de muncă. De-a lungul anilor, companiile din România se plâng de faptul că retenția este mică, cu toate că fluxul de angajați este constant. Se pare că la momentul actual, tinerii nu mai caută stabilitate, ci un mediu mai dinamic. 

Ce vor tinerii de la piața muncii din România?

Dragoș Anastasiu, președinte Rethink Romania a fost prezent în cadrul acestui eveniment. El a vorbit despre tinerii de pe piața muncii din România, mai ales că nu acum mult timp a avut loc primul summit al companiei.

„Așteptările financiare pentru tineri sunt mari, iar un sistem de evaluare al performanței bine pus la punct aduce oamenii de la firul ierbii, cu evaluare la 360 de grade, de două ori pe an, iar când toată lumea îți spune că sunt niște probleme, trebuie să te trezești cu picioarele pe pământ”, a spus acesta. 

Anastasiu a făcut referire și la diferențele salariale dintre angajați. 

„Diferența dintre cel mai bun salariu și cel mai nașpa salariu este de 10 -20 de ori câteodată”, a susținut acesta.

Angajatorul vrea el să vină la tine

Reprezentantul Rethink Romania, care este un think-thank ce adună într-un singur loc mai multe persoane care au o influență în societatea de astăzi, a spus că „miza angajatorului este să vrea el să vină la tine în loc să ajungi tu la el. Asta se numește employer branding. Cei care se duc la Apple, Microsoft, sunt exact pe dos, ei caută să fie angajați acolo. Angajații sunt tineri, project managerul care m-a cumpărat pe mine (Eurolines nr.r) avea 24 de ani. Oamenii își doreau mult să lucreze pentru companie (Flixbus n.r.)”.

Recrutarea personalului este extrem de importantă

Vorbind despre principalele probleme cu care se confruntă la capitolul retenției personalului, acesta a spus că: „recrutarea este importantă, dar nu-ți dă garanția că angajatul o să rămână. Contează foarte mult perioada de onboarding, unde se greșește foarte mult. Dacă fundația e greșită, nu va sta nimic în picioare, dar și dacă este corectă, nu garantează că totul va sta în picioare”

Dragoș Anastasiu a vorbit și despre procedurile viitoare pe care ar trebui  companiile să le implementeze.

„În orice situație există și oportunitate, depinde de mindset-ul nostru, modul în care vedem lumea, tratăm subiectele, și cu cât vom spune mai mult că va fi o criză, vom avea o criză. Foarte mult, din ceea ce înseamnă o criză, se naște colectiv, prin a vorbi despre ea”, a transmis acesta. 

Noul număr al Revistei Capital

Noul număr al Revistei Capital va fi lansat pe data de 23 septembrie. Acesta poate fi cumpărat atât de pe Agoramag.ro, dar și de la toate centrele de difuzare ale presei. În acest  supliment vor fi găsiți cei mai mari angajatori din România. Aceștia sunt din diverse domenii, printre care se numără: retail, energie, bănci și asigurări, industrie, producție de bunuri de larg consum, agricultură și industrie alimentară, construcții, IT și telecomunicații, transporturi și logistică, dar și industria farmaceutică și sănătate.