Esential

EXCLUSIV! Doru Bușcu: „Geoană, proiecția unchiului din America!” Ultimele previziuni despre 2024, la EVZ Capital

Bușcu Sursa foto EVZ Play
Sursa foto: EVZ Play

Doru Bușcu a fost prezent în cadrul podcastului EVZ-Play și a discutat este un subiect extrem de important și anume candidatura lui Mircea Geoană la președinția România.

Acesta a spus că au apărut problemele președinției de mai bine de 2 ani. Acest lucru arată de fapt frustrarea și îngrijorarea oamenilor cu privire la conducerea acestei țări.

Mircea Geoană, de la NATO la președinția României

Un posibil candidat la președinție este Mircea Geoană. Acesta a mai participat la alegerile prezidențiale din anul 2009.

„Are urechile ascuțite. Și le poate pleca spre binele poporului. Poate a fost și altfel făcut pactul (cu Diavolul). Pentru mine este clar că alegerile din 2009 au fost furate. Știu foarte bine ce s-a întâmplat. Știu și despre tipul de șantaj care s-a făcut asupra lui Geoană. Era un om foarte santajabil. Toți oamenii politici sunt santajabili. Din orice se poate face un dosar și intri la zdup. Dacă ai de ales între a intra la pușcărie și a stă liniștit într-un rol care poate deveni internațional, nu te mai dai cu fundul de pământ că să te lupți pentru libertatea ta electorală”, a spus Bușcu.

„Geoană revenind în actualitate are un traseu foarte interesant. Ar face bine să-și văd  treaba lui la NATO, că îl ajută și conjunctura dacă vrea să candideze. El trebuie să fie proiecția unchiului din America. Geoană trebuie să fie unchiul din America”, a continuat el.

Unde se ajunge cu Ciucă și Ciolacu?

Acesta a făcut trimitere și la alți potențiali candidați, și anume Ciucă și Ciolacu.

„Geoană are șanse. Dacă îl pui lângă Ciucă și Ciolacu, Geoană are puncte în fața lor. Are niște avantaje. Are o experiență politică internă mai puțin la zi, dar ne uităm la Iohannis, nu-ți trebuie nicio experiență. Trebuie respectate 2 condiții: prima să sune telefonul de la Washington și al doilea care este dependent de acest telefon este ca PSD să îl sprijine. Fără un partid precum PSD-ul în spate, Geoană nici nu intră în discuție în aceste alegeri pentru că  ar face 4%. În momentul asta, în PSD există un lider incontestabil al candidaturii la președinție și anume Ciolacu”, a susținut acesta.

Ciucă, președinte

De asemenea, el a spus câteva lucruri și despre actualul premier al României, Ciucă, în funcția de președinte al statului.

„PNL pierde puncte cu Ciucă. Are guvernare împotmolită. Tehnicile din  iarnă îl depășesc pe Ciucă. Ideea că Ciucă va fi și candidatul la președinție îi îngroapă pe peneliști. Devine tot mai clar că Ciucă nu are șanse de câștig nici singur. Cu calitățile lui personale, nu are cum. Dacă el va face o pauză din aia lungă, se va încheia glorios. Nu e cazul să-l țină pe Ciucă prea mult. Au o problema pe cine pun. Nu cred că este o soluție. Cred că liberalii se vor orienta spre ajutor extern. Nu prea există resurse în partid. Se numără civilii. Partidele sunt dominate de serviciile secrete. Toate put de securiști”, a concluzionat Bușcu.