Esential

EXCLUSIV! Ciutacu: „Videoclipul cu Simion la Colegiul Lazăr a fost trucat!” Detalii în premieră, doar la EVZ CAPITAL

Turcescu podcast 06.09.22
sursă foto: EVZ Capital

George Simion, liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), a fost prezent luni, 5 septembrie, la festivitatea de deschidere a noului an școlar de la Colegiul „Gheorghe Lazăr” din București. Evenimentul a fost larg dezbătut, ajungându-se până în punctl când un videoclip a fost trucat pentru „a-i compromite” imaginea politicianului. Toate detaliile au fost oferite în exclusivitate de jurnalistul Victor Ciutacu în cadrul podcastului EVZ CAPITAL.

„Discursul său (al lui George Simion n.r.) a fost foarte decent, despre mândrie și educație și despre rețelele de socializare pe ici pe colo”, susține jurnalistul Victor Ciutacu. „Peste câteva ore, jurnaliști din diferite trusturi s-au activat și au început să posteze despre huiduielile la adresa lui Simion, neoferind publicului vreun video sau alte probe. Întâmplător, vezi Doamne, o mulțime de jurnaliști erau acolo la Lazăr, neștiind că la liceu este și Simion. Maxima s-a atins când a apărut o filmare de la VICE editată în studio cu boicoteli pe fundal”, a adăugat moderatorul de la RomâniaTV.

Victor Ciutacu aduce critici dure presei din România care dorește să dezinformeze publicul, indiferent de personajul în cauză sau despre domeniul luat în calcul. Acesta este de părere că, într-un final, faptele reale tot vor fi scoase în evidență la un moment dat: „Postul de televiziune DIGI24 l-a huiduit pe Simion luni la Lazăr și au rostogolit povestea pe toate părțile. Pe seară, însă, liderul AUR a făcut publică filmarea sa, cea needitată sau trucată, dând peste nas presei TFL-iste din sistem”.

Simion și elevii. Începutul campaniei electorale?

Moderatorul de la România TV este de părere că acest eveniment, prezența lui George Simion la deschiderea noului an școlar de la Colegiul „Gheorghe Lazăr” din Capitală, ar reprezenta un pas incipient în lansarea campaniei prezidențiale. De asemenea, și în această circumstanță, o parte a presei vine cu idei prin care să „schimbe realitatea”, conform lui Victor Ciutacu.

„Este evident! Avem de a face cu un început de campanie electorală! TFL-iștii din presă și din media încearcă acum să îi pună în cârcă lui Simion și partidului AUR întreaga neliniște din țara asta, pentru că este singurul din politica mare care nu a fost la guvernare. PSD-ul și PNL-ul s-au tot rotit sub diverse nume și alianțe, de USR nu mai zic, că au făcut prăpăd la Palatul Victoria, în scurta lor ședere”, declară jurnalistul la EVZ CAPITAL.

Școala noastră cea de toate zilele

În completarea sa, jurnalistul Mirel Curea, vine cu următoarea remarcă după ce mai mulți politicieni au fost luni, 5 septembrie, la diverse instituții de învățământ: „Se gândește vreunul dintre ei cum vor învăța acești copii în frig la iarnă sau cum vor plăti părinții lor facturile? S-a dus Iohannis și le-a spus să meragă tot timpul pe calea dreapta. Domnule președinte Iohannis, dacă vor alege calea dreapta, când vor mai avea acești copii șase case precum dumneavoastră?”.

Mirel Curea susține că politicienii români ar fi preocupați de cu totul alte lucruri decât îmbunătățirea sistemului de educație: „S-a ajuns în momentul în care părinții, bunicii și copiii nu se mai pot bucura de începerea școlii că vin toți ăștia din politică să facă campanie în curtea instituției de învățământ. N-au ăștia nicio preocupare decât să-i plictisească pe toți. Pe copii nu îi interesează de ce spun acești politicieni și de jocurile lor politice”.