Esential

EXCLUSIV! Ce se află în spatele „afacerii Blue Air”? Cătălin Drulă știa situația în care era compania și nu a făcut nimic!

Cătălin Drulă, sursă foto INQUAM PHOTOS / Virgil Dimonescu
Cătălin Drulă, sursă foto INQUAM PHOTOS / Virgil Dimonescu

Noi detalii ies la lumină despre scandalul Blue Air. Peste 200.000 de români și-au cumpărat bilete de avion de la companie înainte să afle că activitatea sa urmează să fie suspendată până pe data de 10 octombrie. Se pare că fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, cunoștea situația în care operatorul se afla, dar nu a luat nici o decizie.

Criza de pe aeroporturile europene a ajuns și la noi în țară, însă a lovit mai puternic decât pasagerii se așteptau. Blue Air, unul dintre principalii operatori aerieni din România, a anunțat că își va suspenda toate zborurile până pe data de 10 octombrie, deoarece nu deține fondurile necesare plății combustibilului și celorlaltor cheltuieli operaționale. Cum a ajuns compania în această situație și de ce fostul ministrul Cătălin Drulă nu s-a implicat?

Ce a făcut Blue Air cu ajutorul primit de Orban?

Fostul ministru al Transporturilor din partea USR, Cătălin Drulă, aruncă vina pe situația actuală de la Blue Air ori pe fostul premier, Ludovic Orban, ori pe actualul ministru, Grindeanu. Lucian Bode a semnat ajutorul pentru Blue Air în valoare de 300 milioane de lei, prin OUG 139/2020, bani primiți de la EximBank.

Ce a făcut Blue Air cu banii? A atras tot creditul în primele luni de când l-a primit. Din octombrie 2020 până în luna ianuarie 2021, cele 300 de milioane de lei au fost cheltuite de companie, în condițiile în care plățile la dobânzi sunt scadente din luna octombrie 2020. Deci banii nu au fost folosiți pentru a rezolva problema datoriilor, ci au fost direcționați, conform unui comunicat de presă emis de Blue Air, către „acoperirea pierderilor suferite în perioada de suspendare a zborurilor, ca urmare a declarării stării de urgență în perioada martie-iunie 2020 și a deficitului de numerar al Societății limitat la data de 31 decembrie 2020, în condițiile în care pandemia a afectat în mod profund veniturile societății în perioada 2020-2021”. Deci niciun leu dintre cele 300 de milioane primite de Blue Air nu a fost redirecționat către plata datoriilor, în condițiile în care principalul devenea scadent în luna noiembrie a anului 2021!

Schema datoriilor Blue Air. Drulă nu a luat nicio măsură

În timpul mandatului lui Cătălin Drulă, care a intrat în funcție în ianuarie 2021 și a părăsit Ministerul Transporturilor în septembrie 2021, nu a fost achitată nicio rată scadentă din principal. Vorbim aici de perioada octombrie 2020 – august 2021, deci aproximativ 10 luni, în care compania Blue Air a achitat doar 14 milioane de lei din împrumut, care erau de fapt doar rate de dobânzi.

Din luna iulie 2021, de când s-a plătit ultima rată de dobândă, până în octombrie 2021, când Blue Air a notificat oficial că este în imposibilitatea de a plăti obligațiile financiare de orice fel, este o diferență de trei luni. În aceste trei luni nu a fost luată nicio decizie cu privire la companie, în condițiile în care Drulă a avut acces la informațiile din Consiliul de Administrație pe această temă.

Totodată, Blue Air a trimis notificări pe data de 18 august, dar și pe 26 august 2021, către Ministerul Finanțelor, pentru a solicita amânarea dobânzilor din vara lui 2021 pentru începutul anului 2022. Asta arată că Ministerul Transporturilor și Infrastructurii cunoștea foarte bine situația în care Blue Air se afla, dar a ales să nu ia nicio decizie.

Documentul care arată lipsa de acțiune a ministrului Drulă

„Societatea BLUE AIR AVIATION S.A., persoană juridică română, cu sediul în Șos. București – Ploiești 42-44, Complex Băneasa Business & Technology Park, clădirea A, Aripa A1, Etaje 3 și 4, Sectorul 1, București, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București sub nr. J40/5103/17.04.2013, Cod de Identificare Fiscală RO 31525574, reprezentantă prin dna. Oana Mihaela Petrescu, având calitatea de Director General (denumită în continuare și „BLUE AIR”, „Societatea”, „Debitoarea”), vă informăm prin prezenta că prin adresa 6923/02.08.2021 depusă la Exim Bank Romania, înregistrată la bancă cu numărul 8835/03.08.2021, Societatea Blue Air Aviation S.A. a solicitat prorogarea plății dobânzilor scadente aferente lunilor august 2021 și septembrie 2021, solicitând ca acestea să fie plătite în lunile martie, aprilie și respective mai 2022.”

Blue Air a cerut amânarea dobânzilor din august și septembrie 2021 pentru începutul anului 2022, sursă foto INFOFINANCIAR

Blue Air a cerut amânarea dobânzilor din august și septembrie 2021 pentru începutul anului 2022, sursă foto INFOFINANCIAR