Infofinanciar > Esential > EXCLUSIV! Adevărul din spatele „afacerii Schengen”! Doru Bușcu: „Portul Constanța este un hub al corupției și al mafiei”
Esential

EXCLUSIV! Adevărul din spatele „afacerii Schengen”! Doru Bușcu: „Portul Constanța este un hub al corupției și al mafiei”

EXCLUSIV! Adevărul din spatele „afacerii Schengen”! Doru Bușcu: „Portul Constanța este un hub al corupției și al mafiei”
sursă foto captură EVZ CAPITAL

Doru Bușcu, redactor șef Cațavencii, a fost prezent în studioul EVZ Capital, la podcastul „România lui Cristache”, unde a vorbit despre adevăratul motiv pentru care olandezii ne blochează intrarea în Schengen. În opinia sa, nu este vorba numai despre interesele economice, ci și despre imaginea politică a României.

Jurnalistul și moderatorul Ionuț Cristache a dezvăluit că premierul Nicolae Ciucă le-a spus tuturor europarlamentarilor români, indiferent de orientarea politică, „să o lase mai moale cu Olanda”, motivul principal fiind că politicienii din România se ocupă de această problemă. Doru Bușcu, redactor șef Cațavencii, este de părere că „Olanda a prins oaia rănită în savană (România n.r.), o pândește, hărțuiește”, cu scopul de a lua o „halcă” din ea.

„E o logică comercială, în spiritul protestant al capitalismului, e acceptat, profitul e moral. Au o pârghie asupra noastră, doresc să negocieze. Nu mă îndoiesc că în spatele Olandei sunt și alții care se dau că ne sprijină și prin Olanda vor să cearcă ceva.

Este o putere calificată și în primele patru ale UE care vrea ceva de la noi. Noi spunem că Olanda vrea să ne ia ceva și noi patriotic apărăm. La modă se spune că Olanda vrea să ia Portul Constanța și noi nu îl dăm, Portul Constanța fiind un fel de căciulă a lui Decebal, dacă o dăm ne pierdem românitatea”, este de părere Doru Bușcu.

Adevărata poveste cu Portul Constanța

Jurnalistul Doru Bușcu este de părere că olandezii nu ar vrea de fapt să cumpere Portul Constanța sau să-l primească într-o negociere politică din partea României, deoarece „este un hub al corupției și mafiei”. În viziunea sa, Portul Constanța „nu este ceva ce aduce prosperitate României ci ține pe loc România să se dezvolte prosper”, iar blocarea aderării la Schengen rămâne o realitate din cauza sa.

„Olanda nu vrea să ia Portul Constanța, ci să intre într-o cooperare să-și ușureze munca. Ar fi o situație de tip investitor win – win. Eu știu două companii mari care vor să investească în Portul Constanța și nu au primit acceptul să-și prezinte banii și oferta, nu cer nimic de la statul român”, spune Doru Bușcu.

Mafia controlează Portul Constanța, iar olandezii știu asta

„Portul acela este o hoție universală, acolo de 30 de ani este un stup al mafiei. Pe vremuri din șapte vapoare era vămuit unul, acum probabil din patru este vămuit unul.

Pe acolo se face trafic de droguri, arme, marfă lipsită de vamă, trafic de carne vie, de deșeuri periculoase. Acest port se comportă ca un codru controlat de o categorie de lotri formată din secretari de stat, subsecretari, directori numiți politic.

Pe cealaltă parte este mafia, clanurile mafiote pe care le știm, care sunt acolo, alături de servicii. Din această administrare colectivă rezultă zilnic un volum mare de bani, care ajung la șefi. Tubulatura se mai schimbă de la o guvernare la alta, dar în principiu modul de operare este același.

Când ministere de forță, servicii, politicieni de vârf fac venituri din Port, cum să îl dai?”, se întreabă, retoric, jurnalistul.

Nu avem politicieni care să negocieze cu Rutte

„Povestea cu Schenghen: e clar că în România a fost subnegociată, nu am avut interlocutori. Argumentele contra României au fost clădite aici, de români, de raportori de limbă și origine române, angajați la instituții europene sau în vechiul lor reflex de a informa cu zgomot autoritățile de la Bruxelles, au făcut posibile acele eșecuri din cazul MCV. Niciunul dintre noi nu spune că nu este corupție, scriem zilnic despre clasa politică, dar când confunzi interesul național cu jocuri personale de putere e foarte grav. Chestia asta poate să fie discutată penal, așezată sub articolele de trădare națională”, este de părere Doru Bușcu.