Infofinanciar > Info > Evgheni Prigojin în Africa? Liderul organizației Wagner vrea să elibereze continentul
Info

Evgheni Prigojin în Africa? Liderul organizației Wagner vrea să elibereze continentul

prigojin (sursă foto: cotidianul.ro)
Sursă foto: cotidianul.ro

Evgheni Prigojin, liderul grupării Wagner, este în Africa. Astfel, aceasta este o vizită surpriză care are ca scop îmbunătăţirea reputației Rusiei.

Luni seară, un video a fost publicat, în care se arată că Evgheni Prigojin este pe teritoriul Africii. Vizita are ca scop, din spusele sale, aducerea de „dreptate şi fericire popoarelor africane” și eliminarea grupărilor teroriste.

Liderul Wagner în Africa

Liderul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin se află în Africa. Luni seară, într-o înregistrate video publicată pe canalele de pe Telegram legate de gruparea sa de mercenari, acesta susține prezența sa acolo. Îmbrăcat în haine militare, Prigojin lucrează la o temperatură de peste 50 de grade pe teritoriul Africii. Această călătorie are scopul de a putea aduce „dreptate şi fericire popoarelor africane”.

Așadar, șeful organizației mercenare subliniază că Wagner conduce operațiuni de recunoaștere și căutare, făcând Rusia și mai mare pe toate continentele. De asemenea, acesta mai precizează faptul că vor aduce dreptate popoarelor africane și vor face viata un iad pentru organizațiile criminale, precum Al Qaeda: „La datorie. Temperatura este peste 50 de grade. Fix cum ne place. Organizaţia Wagner conduce operaţiuni de recunoaştere şi căutare, făcând Rusia şi mai mare pe toate continentele iar Africa şi mai liberă. Noi aducem dreptate şi fericire popoarelor africane şi facem viaţa un iad pentru Al Qaeda şi alte organizaţii criminale”.

În acest context, liderul mercenar a mai precizat că angajează numai militari de primă clasă: „Noi angajăm doar militari de clasă pentru a continua să ne ducem la îndeplinire ţelurile cu care am pornit la drum şi pe care am promis solemn că le vom obţine”.

Atacul cu drone eșuat

Marți dimineață, Rusia a anunțat că a doborât două drone ucrainene. Incidentele de acest tip au început să se înmulțească în ultimele săptămâni.

Ministerul rus al Apărării a anunțat pe Telegram că:”A fost dejucată o încercare a regimului de la Kiev de a comite atacuri teroriste folosind vehicule aeriene fără pilot”. De asemenea, acesta a precizat că atacul a avut loc în noaptea de luni spre marți. A mai fost subliniat și faptul că au fost detectate două drone deasupra teritoriului regiunii Moscovei care au fost eliminate de sistemele de apărare: „Două drone au fost detectate şi distruse de sistemele de apărare aeriană deasupra teritoriului regiunii Moscova”, a adăugat instituția citată.

Conform primarului capitalei rusiei, Serghei Sobianin, unul din dispozitve ar fi fost doborât în zona Krasnogorsk, situată la 20 km nord-vest de Kremlin. O a doua dronă ar fi fost distrusă în zona Ceasţi, la aproximativ 50 km sud-vest de centrul Moscovei. Potrivit agenției de stat TASS, Aeroporturile internaționale Domodedovo, Şeremetievo și Vnukovo din Moscova au fost închise pentru sosiri și plecări. În acest context a fost anunțată ulterior reluarea aterizărilor pe Domodedovo şi Şeremetievo, conform sursei antena3.ro.