Infofinanciar > Info > Evaluarea Națională începe marți, cu proba la limba și literatura română
Info

Evaluarea Națională începe marți, cu proba la limba și literatura română

elevi (sursă foto: capital)
Foto: facebook

Evaluarea Națională începe marți cu proba la limba și literatura română și se va desfășura în aproape 3.400 de centre de examen.

Înainte de începerea evaluării lucrărilor, Ministerul Educației va organiza ședințe cu profesorii corectorii din toată țara. Ministrul Ligia Deca a postat pe Facebook câteva informații importante despre examen:

  • Repartizarea în săli se va face în ordine alfabetică, pe centru de examen.
  • Copiii vor primi la prima probă codurile care vor înlocui numele în momentul comunicării rezultatelor. Acestea vor fi publicate pe evaluare.edu.ro.
  • Lucrările vor fi corectate folosindu-se platforma de evaluare digitalizată.
  • În situația unor punctaje diferite la itemii de tip grilă, lucrarea va fi transmisă din nou către cei doi evaluatori inițiali pentru verificare și remedierea erorilor.
  • În toate centrele de examen există resurse pentru desfășurarea în condiții adecvate a probelor. Autoritățile locale au distribuit apă în școli pentru a le fi oferită copiilor.

Pe 27 iunie este programată proba la matematică. Elevii din partea minorităților naționale vor susține proba de limba și literatura maternă pe 28 iunie. Rezultatele, înainte de contestații, vor fi afișate pe 3 iulie.